Csak azt csináltuk, amit az edzésen - maradt még tartalék a Dombi, Kökény párosban

Vágólapra másolva!
Kökény Roland a célba érés után nem volt biztos abban, hogy megnyerték az olimpiát Dombi Rudolffal, edzőjük, Szilárdi Katalin azonban nem érezte szorosnak a befutót. A magyar kajakkettős mindössze öt századdal előzte meg a portugálokat az 1000 méteres döntőben.  
Vágólapra másolva!

"Az edzéseken elvégzett közös munkával nyertük meg az olimpiát, annyi volt a dolgunk, hogy amit ott megcsináltunk, azt itt is kihozzuk magunkból" - mondta az [origo]-nak Dombi Rudolf, miután Kökény Rolanddal aranyérmet nyertek 1000 méteren. "Érzékeltük, hogy szoros volt a vége, de megbeszéltük, hogy nem fogunk nézelődni. Tudtam, hogy erősek vagyunk, és éreztük is a végén, hogy megvan a győzelem. Azért nem kezdtünk korábban ünnepelni, mert egyrészt nem volt erőnk hozzá, másrészt meg akartuk várni, amíg hivatalos lesz az eredmény" - mondta az elképesztően kiélezett befutóról Dombi.

"Éreztem, de nagyon necces volt, biztosat nem tudtam volna mondani abban a pillanatban. Nagyon úgy mentünk, ahogy elterveztük, tartottuk magunkat az előre lefektetett dolgokhoz" - tette hozzá Kökény Roland.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Kökény Roland és Dombi Rudolf

Az olimpiai bajnok duó edzője, Szilárdi Katalin meglepő nyilatkozattal rukkolt elő. "Én nem éreztem szorosnak a végét, volt még tartalék a fiúkban" - jelentette ki. "Szolnokon híresen kemény a víz, itt azonban még keményebb, ezért egyik csapat sem tudott nagy hajrát indítani. Okos taktika volt, hogy ezt felmérve egy egyenletes tempót választottak."

Szilárdi elmondta még, nagyon kedveli a tanítványaiban, hogy minden körülményt úgy fogadnak el, ahogy van, ezt szerinte a Londonban csak hatodikként célba érő Vajda Attilától tanulták.

"Hihetetlenül boldog vagyok, csodálatos érzés elsőként áthaladni a célvonalon" - mondta a női kajaknégyesek döntője után az immár háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin. "Nagyon készültünk erre, sikerült három olimpiai ezüst után aranyat nyerni."