Lottóhúzást emlegetnek a legyőzött izlandi kézisek

London 2012, olimpia, férfi kézilabda, magyarország-izland, Olafur Stefansson
Vágólapra másolva!
A magyaroktól elszenvedett negyeddöntőbeli vereségkor ült utoljára az izlandi válogatott kispadján Gudmundur Gudmundsson, aki a jövőben csak klubjára, a német Rhein-Neckar Löwenre szeretne koncentrálni. Sverre Jakobsson és Gudjon Valur Sigurdsson szerint a szerencse nem állt mellettük.
Vágólapra másolva!

A mérkőzés élő közvetítése

"Nagyon mérges vagyok, mert volt esélyünk a győzelemre, de már csak ilyen a sport: megcsinálod, vagy meghalsz. Ez a meccs olyan volt a végén, mint egy lottóhúzás" - nyilatkozta Gudmundur Gudmundsson, az izlandi férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a 34-33-as magyar győzelemmel véget ért, drámai negyeddöntőt követően.

"Szerettük volna megismételni a négy évvel ezelőtti sikert. Távozom a csapattól, de büszke vagyok, fantasztikus időszakot töltöttem itt" - tette hozzá. Izland 2008-ban ezüstöt nyert, korábban előtte 1956-ban született izlandi érem az olimpián.

"A magyarok jobban kezdték a mérkőzést, és bár gyorsan utolértük őket, egész végig előttünk haladtak egy lépéssel. Mégis kezünkben volt a győzelem, hiszen a hajrában vezettünk, és büntetőt dobhattunk. A szerencse ezúttal a magyarok mellett volt, nagyon szomorú vagyok" - nyilatkozta az izlandiak játékosa, Sverre Jakobsson az Mbl.is portálnak.

Gudjon Valur Sigurdsson szerint igazságtalan, hogy egy ilyen drámai csatát egy gól döntsön el. "Csak szavak jutnak eszembe: szerencse, napi forma, összpontosítás. Ennél több elemzésre nem vállalkozom. Jobban kellett volna kihasználni a lehetőségeinket, hatalmas csalódottságot érzek" - idézte a szélsőt a Visir.is portál.

"Elkeserítő a vereség. Hosszú, kemény munka áll mögöttünk, eddig jól ment minden" - mondta Olafur Stefansson. "Nekem is, és az egész csapatnak nagyon fáj. Ez egy tragikus nap az egész országnak. Nincsenek szavak, melyekkel leírható lenne ez az érzés."