Lőrincz Tamás a döntőért birkózhat

Vágólapra másolva!
Lőrincz Tamás elődöntőbe jutott a kötöttfogásúak 66 kg-os kategóriájában a londoni olimpia keddi versenynapján.
Vágólapra másolva!

A 2006-os Európa-bajnok magyar a szintén Eb-győztes Frank Stablerrel kezdett a nyolcaddöntőben, egyből nekiugrott ellenfelének, 50 másodperc elteltével - egy válldobás és kiemelés révén - már 4-0-ra vezetett. Stabler ez után mögé kerülésért ugyan kapott egy pontot, de így is 4-1-gyel a magyaré volt az első felvonás.

A ceglédi sportoló a második menetben is sokkal dinamikusabb és erősebb volt ellenfelénél, akit ebben a szakaszban előbb kitolt a szőnyegről, majd mögé került, ezzel 2-0-ra nyert, így továbbjutott.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A következő körben a kétszeres vb-bronzérmes amerikai Justin Dashaun Lester következett, akit eddig még soha nem győzött le. Nem kezdődött jól a meccs, ugyanis kisebb figyelmetlenségét kihasználva riválisa - egy perc elteltével - letolta őt a szőnyegről, majd a szakasz utolsó másodperceiben még intették is (0-2), így hátrányban mehetett pihenni. A folytatásban viszont a ceglédi versenyző nagyon összeszedetten birkózott, és egy szép mögé kerüléssel 1-0-s előnyt szerzett, amit meg is őrzött.

A döntő menetben nagyon keményen küzdött mindkét versenyző. Valamivel a magyar tűnt aktívabbnak, ennek eredményeként a másfél perces állóharc utolsó pillanatában elindított akciója végén ellenfele mögé került. Ezért a mérkőzésvezető három pontot ítélt, az amerikaiak viszont óvtak, mert szerintük már időn túli volt az eset. A zsűri a visszanézés után végül egy pontot megítélt Lőrincznek, illetve további egyet a sikertelen óvás miatt. Az utolsó 30 mp-ben Lester mindent megpróbált, ám Lőrincz jól állta a rohamokat, és megnyerte az összecsapást.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A pekingi játékokon nyolcadik magyar így már biztosan éremért birkózik majd az esti programban, az elődöntőben a kétszeres világbajnoki ezüstérmes grúz Manucsar Cskadaja lesz az ellenfele.