Jobb időt futott Boltnál egy ecuadori

Vágólapra másolva!
Usain Bolt magabiztosan nyerte meg előfutamát 200 méteren, de többen jobb időt értek el a nézelődve futó címvédőnél.
Vágólapra másolva!

Az ecuadori Alex Quinonez futotta a legjobb időt 20,28 másodperccel a 200 méteres síkfutás selejtezőjében. A címvédő Usain Bolt is magabiztosan jutott a szerdai elődöntőbe, 20,39-es idővel simán nyerte saját futamát, pedig szokása szerint most is kocogósra vette a figurát a táv második felében. Az éremesélyesek közül mindenki bejutott a 24 fős elődöntőbe, ott lesz a jamaicai Yohan Blake és Warren Wier, az amerikai Wallace Spearman és a francia Christophe Lemaitre is, mindannyian jobb időt értek el Boltnál.

"A közönség mindig csodálatos, nagy szerepe van a futásomban, és imádom ezt a számot" - mondta a BBC-nek futamgyőzelme után Bolt, aki jobban szereti a 200 méteres síkfutást a 100-nál, amelyben vasárnap megvédte a címét. "Próbáltam elvégezni a feladatomat, tudom, mi kell a győzelemhez, szóval csak az a dolgom, hogy mindent beleadjak, és élvezzem a futást" - tette hozzá.

Az elődöntőben három futam lesz, a futamok első két helyezettje jut a döntőbe, illetve a két második legjobb idővel rendelkező harmadik. A döntőt csütörtökön 21.55-kor rendezik.