Átszakadt egy lelki gát a kézicsapatban

Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint a Szerbia ellen 26-23-ra megnyert meccsen átszakadt egy lelki gát a magyar férfikézilabda-válogatottban, Izland ellen pedig nagyon nehéz meccsre számít.
Vágólapra másolva!
Csodálatos feltámadás a kézicsapattól

"Sorsdöntő mérkőzésen tudtunk mind védekezésben, mind támadásban átlagon felüli teljesítményt nyújtani. Erre a találkozóra tettünk fel mindent. Szerencsére a csapat remekül játszott" - kezdte Mocsai Lajos az értékelést.

"Ebből a halálcsoportból az Ázsia-bajnok dél-koreaiakat és az Eb-ezüstérmes szerbeket legyőzve jutottunk a legjobb nyolc közé. Borzasztóan boldog vagyok, mert másfél-két hete nagy feszültségben dolgoztunk, és most végre átszakadt egy lelki gát. A folytatás sem lesz könnyű, az izlandiak a legutóbbi olimpián másodikak voltak, a válogatottjuk magja pedig megmaradt, játékosaik a világ legjobb klubjaiban szerepelnek."

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A két gólig jutó Nagy László főleg védekezésben segített sokat a csapatnak: "Küzdelmes meccs volt, végre védekezésben is azt nyújtottuk, amit tudunk, még ha igazából csak a második félidőben voltunk elég hatékonyak. Megérdemelten nyertünk, kellett hozzá egy nagyon jó védekezés, kapusteljesítmény, elöl pedig Mocsai Tomi és Császár klasszis játéka."

Császár Gábor a közönségnek is megköszönte a bíztatsát: "A tornán voltunk gödörben, de tudtuk, hogy ma nyernünk kell. Amit megbeszéltünk és elterveztünk, azt sikerült végrehajtani. Köszönjük a szurkolóknak, hogy bíztak bennünk, kitartottak mellettünk, és erőt adtak nekünk."