Felfalták az amerikaiakat a pólósok

London 2012, olimpia, férfi vízilabda, magyarország-egyerült államok, 
A magyar Steinmetz Ádám kiabál
Vágólapra másolva!
Látványosat javult a magyar pólóválogatott játéka az Egyesült Államok elleni meccsre, elsősorban védekezésben. A harmadik negyed végén 10-3-ra vezetett a Kemény-csapat, és még az is belefért, hogy az utolsó negyedben kicsit leeresszen.
Vágólapra másolva!

Olimpiai férfivízilabda-torna, B csoport 5. forduló:
Magyarország - Egyesült Államok 11-6 (1-0, 5-2, 4-1, 1-3) - élő közvetítés
Vízilabdacsarnok, 5000 néző, vezette: Daniel Flahive (ausztrál), Georgiosz Sztavridisz (görög)
Magyarország: Szécsi Zoltán - Varga Tamás 1, Madaras Norbert 1, Kásás Tamás 1, Hosnyánszky Norbert 3, Biros Péter 2, Hárai Balázs, csere: Varga Dénes, Kiss Gergely 1, Szivós Márton 1, Varga Dániel, Steinmetz Ádám 1, Nagy Viktor (kapus)
Az amerikaiak góldobói: Tony Azevedo, John Mann, Jeff Powers, Jesse Smith, Layne Beaubien, Peter Hudnut 1-1

"Elkaptunk a fonalat hozzáállásban, kezdünk elkapni egy fonalat védekezésben és emberhátrányban, és ezt mindenképp tovább kell vinnünk. Ha ez sikerül, akkor szerintem ennek meglesz az eredménye" - nyilatkozta Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a britek fölényes, 17-6-os legyőzése után. Hogy sikerül-e továbbvinni a pozitívumokat, arra az Egyesült Államok elleni utolsó csoportmeccsnek kellett megadnia a választ, amelyet a helyszíni felvezetésben a pekingi olimpiai döntő visszavágójaként harangoztak be.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A magyar csapat az eddigi négy csoportmeccsen összesen ötvennégy gólt szerzett, amivel a szerbek mögött a második volt a rangsorban, hátul azonban még nem álltak össze a dolgok, a szerbek elleni tizennégy és a románok elleni tizenöt bekapott gól nem mutatott jól. A Kemény Dénes által az aranyesélyesek közé sorolt amerikaiak ellen Szécsi kezdett a kapuban, és az első negyedben ő, valamint az előtte tempózók is remekeltek, amerikai gól nélkül pörgött le ugyanis az első nyolc perc.

Sajnos elöl mindössze Hosnyánszky előnyben besimított lövését tudtuk felmutatni, de a második negyed elején Steinmetz Ádám centerből villant fórban, majd Madaras akcióból lőtte szét a jobb felsőt, a 3-0-s kezdés álomszerűnek hatott, és Varga Tamás még rátett egy lapáttal egy kapufás bombával.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Steinmetz mindkét kapu előtt megvillant

Az első amerikai gól a 12. percben született meg, Azevedo ötméteresből köszönt be Szécsinek, de egyből jött a válasz, Szivós olyan gólt szerzett centerből, amelyet korábban szintén vízilabdázó édesapjától és nagyapjától láthattak. Bár a nagy hangerővel szurkoló amerikaiak nagyon megünnepelték Mann valóban szép emberelőnyös gólját, a félidei 6-2-es magyar vezetés megnyugtatónak tűnt. A harmadik negyedben sem kellett remegnünk, a korábbi Vasas-légiós, Powers ugyan kihasználta, hogy üresen maradt, de tőlünk Kásás ötösből, Hosnyánszky ötösből és előnyből, Kiss Gergely pedig villámgyors passzolgatás után volt eredményes.

"Ez hihetetlen, hogy a magyarok ilyen könyedén, látványosan passzolgatva lövik a gólokat" - jegyezte meg egy amerikai újságíró a lelátón, és ami neki fájdalmas volt, azt mi nagyon élveztük, elöl ötletesen, hátul hatékonyan játszott a válogatott. Bár az utolsó negyedben az amerikaiak három emberelőnyt is gólra váltottak, ez is belefért, mert közben Biros is bevert egy fórt, és bőven maradt az első három negyedben felhalmozott előnyből.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Nem találtak fogást Kásásékon

A magyar válogatott eddigi legjobb játékát nyújtva simán nyert az Egyesült Államok ellen, és a siker az önbizalom szempontjából is jól jött az olaszok vagy spanyolok elleni negyeddöntő előtt. Hogy melyik dél-európai válogatott lesz Kásásék ellenfele, az a 20.40-kor kezdődő mediterrán derbin derül majd ki.