Pars csak az ötödik olimpiáján lesz ott a megnyitón

Vágólapra másolva!
A vasárnap kalapácsvetésben aranyérmet szerző Pars Krisztián úgy érzi, még két olimpia benne van.
Vágólapra másolva!

A 30 éves kalapácsvető az érmesek közül a legfiatalabb volt a vasárnapi döntőben, így 2016-ban, Rióban mindenképpen indulni fog. "Sőt, remélem még két olimpia bennem van. Csinálom, amíg a szervezetem bírja. Megkérdezték, miért nem mentem el a megnyitóünnepségre, azt válaszoltam, majd az ötödik olimpiámon elmegyek" - nyilatkozta Pars.

A folytatásról azt mondta, idén mindenképpen szeretné megdobni a 82 métert, reméli, hogy ez majd augusztus 20-án, a Gyulai István emlékversenyen sikerül neki.

Londonban most már szeretne ott lenni a többi sportág versenyein is. "A kézilabdát nagyon szeretem, az öcsém is kézilabdázik és a barátnőm is, aki, talán furcsa ezt mondani, megtanított, milyen élsportolónak lenni. Mindenképpen meg szeretném nézni a súlyemelő Nagy Petit és a vízilabdázókat is. Egy kicsit élvezni akarom az olimpiát!"

Pars a magyar atlétika tizedik aranyérmét szerezte, ebből az ötödiket kalapácsvetésben. A szám sikersorozata éppen Londonban kezdődött az 1948-as játékokon, amikor Németh Imre diadalmaskodott.