Kigyógyult betegségéből a női kajaknégyes

Vágólapra másolva!
A Dombi, Kökény kajakpáros egy mindent bele pályára készül a londoni olimpia döntőjében, a női kajaknégyes pedig végre megtanult rajtolni.
Vágólapra másolva!

Hibátlanul teljesített a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros K-2 1000 méteren. Az előfutamban remek hajrával verték a szinte végig vezető portugál Pimenta, Silva duót, így egyenes ágon kvalifikálták magukat a döntőbe. Szilárdi Katalin tanítványai ráadásul jobb időt lapátoltak, mint az első előfutamot megnyerő német Hollstein, Ihle páros.

"A portugálok egy kicsit megleptek minket, jobban mentek, mint gondoltuk. Igaz, amikor megbillentek a cél előtt, akkor már előttünk voltunk valamennyivel. A németeknél jobb időt mentünk, de nem tudjuk, mennyire evezték ki magukat. Kedden még lesz egy formába hozó edzés, szerdán pedig egy mindent bele pálya" - nyilatkozta Dombi Rudolf.

Forrás: Europress/Getty Images/Jamie Squire

Szintén egyből a döntőbe jutott a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású női négyes. Egy jó rajt után könnyedén nyerték az előfutamot, így ők is készülhetnek a szerdai nagy csatára, ahol várhatóan a németekkel kell majd megküzdeniük az olimpiai bajnoki címért.

"Nagyon elégedett voltam a rajttal. Rengeteget gyakoroltuk az edzőtáborban, és ennek köszönhetően jól is sikerült. Szeretnénk a döntőben meglepni a németeket a táv elején, bízom benne, hogy ha lerajtoljuk őket, akkor fejben összezavarodhatnak. Megmondom őszintén, amikor először összeültünk, nem gondoltam volna, hogy az olimpiáig ennyit tudunk fejlődni, nagyon bíztató a formánk" - értékelt Szabó Gabriella.

A németek egyébként jobb időt eveztek, de Csipes Ferenc szerint ennek elsősorban az volt az oka, hogy ők nehezebb, küzdelmesebb előfutamba kerültek. A négyest felkészítő edző azt mondta, a döntő előtt már csak egy-két apróságon kell változtatni.

Forrás: Europress/Getty Images/Jamie Squire

Storcz Botond szerint jól kezdett a csapat. "Látni az ellenfeleken, hogy nagyon jól felkészültek az olimpiára. Óriási csata várható az összes döntőben, az biztos, hogy egyik érmet sem adják majd könnyen. Vajda Attilának hatalmasat kell küzdenie a címvédésért, de ezt nyilván ő is tudja. K-2 1000 méteren igazán bíztatóan alakulnak a dolgok, a női négyes pedig rossz szokásától eltérően már rajtolni is jól tud. Kedden jönnek az újabb előfutamok, aztán reméljük, hogy szerdán elkezdjük az éremgyűjtést" - mondta a szövetségi kapitány.

A kenu egyes 1000 méteren döntős Vajda Attila korábban elmondta: ki kellett hajtania magát, de nem a riválisokkal van a legnagyobb gondja. A bővebb nyilatkozatért kattintson ide!