Újabb súlyos vereséget szenvedett kézicsapatunk

Nagy László, férfi kézilabda-válogatott, olimpia, london 2012, magyarország - spanyolország
Vágólapra másolva!
A januári Európa-bajnokságon még döntetlent játszott a magyar férfikézilabda-válogatott Spanyolországgal, az olimpia csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában viszont súlyos, 11 gólos vereséget szenvedett. A negyeddöntő azonban még mindig meglehet, ehhez csak óriási formajavulás, és egy csöppnyi győzelem kellene hétfőn Szerbia ellen.
Vágólapra másolva!

A mérkőzés élő közvettíése

Eredmény, kézilabda, férfiak, B csoport, 4. forduló:
Magyarország - Spanyolország 22-33 (13-16)
London, Copper Box
v.: Horacek, Novotny (csehek)
gól: Nagy L. 7, Császár 4/3, Zubai 3, Putics 3, Mocsai T. 2, Iváncsik G. 2, Harsányi 1, illetve Aguinagalde 9, Maqueda 7, Rocas 5/3, Ugalde 4, Tomas 3/1, Canellas 2, Morros 1, Sarmiento 1, Aguirrezabalaga 1
hetesek: 4/3, illetve 6/5
kiállítások: 8, illetve 8 perc

"Más lesz számomra a meccs, de ezt ki kell zárnom, és azért lépünk pályára valamennyien, hogy megismételjük a 2008-as Európa-bajnokságon a spanyolok elleni eredményt, amikor nyolc góllal legyőztük őket. Ha ez sikerül, nagyot lépünk előre" - nyilatkozta a spanyolok elleni, nagyon fontos csoportmeccs előtt Nagy László, a magyar férfikézilabda-válogatott átlövője, aki az olimpia előtt tért vissza önkéntes száműzetéséből, amely során arra is volt esély, hogy a spanyoloknál folytatja.

Naggyal ellentétben a sérüléssel bajlódó Pérez Carlos és az eddig kevesebb lehetőséget kapó Gulyás Péter nem volt ott a magyar keretben, helyükre Putics Barnát, és a védekezésben erős Laluska Balázst hívta be Mocsai.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson!

A kapuban Mikler kezdett, de a meccs elején nem igazán találkozott a labdával, a beállós Aguinagalde és a jobbátlövő Maqueda rendre pontosan lőtt. Szerencsére a magyar csapat tartotta a lépést a spanyollal, amiben Nagy László játszotta a főszerepet, az első négy gólunkból hármat ő lőtt a sérülése után ismét bevethető Sterbiknek.

Egyik csapat sem tudott meglógni, a 17. percben, Nagy ötödik góljával először vezettünk, de pünkösdi királyság volt, pedig Mikler hetest védett, Putics bátor volt, és a magyar drukkerek is leszurkolták a spanyolokat. A félidő végén két spanyolt is kiszórtak a cseh bírók, de nem éltünk a lehetőséggel, miközben a spanyolok minden hibát büntettek, így, örülhettünk, hogy Császár utolsó másodperces bombája Sterbikről bepattant, mert ezzel négy helyett három gól volt a hátrány a szünetben.

Védekezésben sajnos nem tudtunk mit kezdeni a spanyolok 196 centis, 113 kilós beállósával, a nyolc kísérletből nyolc gólt szerző Aguinagaldéval, támadásban pedig erősen közepesnek számított az 52 százalékos hatékonyság (13 gól 25 lövésből).

A magyar kapuba Fazekas érkezett, de Aguinagalde őt is gyorsan felavatta, ráadásul a heteseket is szállította a beállós, így nem tudtunk közelebb kerülni. Sőt, a félidő közepén már hattal mentek a spanyolok, akik nagyon jól támadtak, mi viszont azokban a helyzetekben rontottunk, amikor esély lett volna szorosabbá tenni a meccset.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson!

A 49. percben Mocsai a sárga lapot is kiprovokálta, mint korábban elmondta, ezzel általában azt akarja jelezni, hogy nem tetszik neki, ami a pályán történik, ami nem is volt meglepő, mivel ekkor hét gól volt a spanyolok előnye.

"Tessék szélesen játszani" - kérte a kapitány a 54. percben, tízgólos hátrányban, amikor már Nagy és Iváncsik is a padon csücsült, Mocsai a szerbek elleni, továbbjutásról döntő hétfői meccsre pihentette őket.

A hajrát már lélekben is feladta az együttes, a vége 11 gólos vereség lett. Az egyelőre magyarázatra vár, hogy a januárban Spanyolországgal még ikszet játszó csapat - Nagy Lászlóval megerősödve -, hogyan romolhatott ennyit fél év alatt.

Sokat nem lehet gondolkodni, mert hétfő délelőtt sorsdöntő csata vár ránk Szerbia ellen, a győzelem még mindig negyeddöntőt érhet.

További eredmények, 4. forduló, B csoport:
Horvátország - Dánia 32-21 (14-9)
Szerbia - Dél-Korea 28-22 (12-10)

Az állás: 1. Horvátország 8 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Dánia 6, 4. Szerbia 2, 5. Magyarország 2, 6. Dél-Korea 0.

A csoport:
Izland - Franciaország 30-29 (16-15)
Svédország - Argentína 29-13 (12-8)
Tunézia - Nagy-Britannia 34-17 (14-8)

Az állás: 1. Izland 8 pont, 2. Franciaország 6 (130-84), 3. Svédország 6 (130-86), 4. Tunézia 2 (96-102), 5. Argentína 2 (90-113), 6. Nagy-Britannia 0.