Kizárással fenyegetik a triatlon brit sztárjait

Alistair és Jonathan Brownlee, triatlon
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Triatlon Szövetség még a vasárnapi, olimpiai viadal előtt figyelmeztette a brit Brownlee fivéreket, ne próbáljanak meg holtversenyben célba érni, mert mindkettőjüket kizárják.
Vágólapra másolva!

A triatlonviadal két legnagyobb esélyesének a brit testvérpár, Alistair és Jonathan Brownlee számít, előbbi világelső, utóbbi a ranglista második helyét foglalja el. Elvileg hasonló teljesítményre is képesek lehetnek, de a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) már figyelmeztette őket, a fogadási csalások elkerülése érdekében nem próbáljanak holtversenyben célba érni.

A fivérek a tavaly szeptemberi, pekingi világbajnokságon megszerezték az arany- és az ezüstérmet is, júniusban pedig az Oxford közeli Blenheimben úgy ünnepelték Alistair három hónap utáni visszatérését, hogy összeölelkezve, együtt értek célba.

"Álmom ugyanígy, együtt célba érni az olimpián, és közös aranyérmet nyerni" - jelentette ki akkor Jonathan Brownlee.

Forrás: AFP

Paula Kim, az ITU szóvivője szerint a szervezet megtiltja a hasonló célba érkezést, ha ezt olyan versenyen tették volna meg, amely az ITU égisze alá tartozik, az büntetést és automatikus kizárást vonna maga után.