Bolt lassított, a britek égtek százon

usain bolt, chambers, 100 méter síkfutás
Vágólapra másolva!
Usain Bolt csak a harmadik legjobb idővel jutott be a londoni olimpia százméteres síkfutásának a döntőjébe. A szám világcsúcstartója 9,87-tel megnyerte saját futamát, igaz, a végén kiengedett, és nézelődni kezdett futás közben. Nála jobbat ért el a szintén jamaicai Yohan Blake (9,85), a legjobb időt pedig a világ leggyorsabb 30 év feletti futója, a korábban dopping miatt négy évre eltiltott Justin Gatlin érte el (9,82).
Vágólapra másolva!

A Boltot korábban kétszer is legyőző Tyson Gay 9,90-nel masírozott be a döntőbe, az ötödik helyen pedig egy európai, a holland Churandy Martina (9,91) került be a 22.50-kor kezdődő fináléba.

Forrás: AFP/Eric Feferberg
Bolt nem vette túl komolyan az elődödntőt

Asafa Powell a harmadik jamaicai a döntőben (9,94), Ryan Bailey (9,96) pedig a harmadik amerikai. A trinidadi Richard Thompson az egyetlen, aki rosszabbat futott tíz másodpercnél (10,02) a finalisták közül.

A brit kedvencek, Dwain Chambers (10,05) és Adam Gemili (10,06) nem jutottak tovább a hazai közönség nagy bánatára. A kiváló eredmények annak is köszönhetőek, hogy a pályán hátszél fújt.

A nézőtér egyértelműen Bolt-lázban ég, a jamaicai címvédő minden mozdulatát óriási tapssal jutalmazza a közönség. A tévénézők milliói pedig azt láthatták, hogy a jamaicai sprinter a rajt előtt bokszmozdulatokkal bohóckodik a kamera előtt.