Berki: A bevonulásnál a sírás kerülgetett

Vágólapra másolva!
A legjobb pillanatban alakult minden megfelelően a győzelméhez Berki Krisztiánnak. Egyelőre nem tudja felfogni, hogy olimpiai bajnok, és nagyon jól esett neki, hogy ennyi magyar volt a csarnokban.
Vágólapra másolva!

"Egyelőre még nem tudom felfogni mindazt, ami történt" - nyilatkozta Berki Krisztián a győzelmét követően. "A bevonulásnál a sírás kerülgetett, nagyon jól esett, hogy ennyi magyar volt a csarnokban. A gyakorlatomban most nem tudok és nem is akarok hibákat keresni, megcsináltuk, amiért jöttünk, és ez a legfontosabb" - jelentette ki.

"Azt hiszem, épp a legjobb pillanatban alakult minden megfelelően a győzelemhez. Nagyon boldog vagyok. Azt kell mondanom, hogy amit a két angol fiú csinált, az előtt le a kalappal, őket biztosan jobban nyomta a tét, hiszen hazai közönség előtt szerepeltek az olimpiai döntőben" - mondta a két, dobogón végzett britről.

"Nagyon örülök annak, hogy most már nem én vagyok az utolsó magyar olimpiai bajnok lólengésben" - mondta Borkai Zsolt, a MOB elnöke, a szer 1988-as olimpiai bajnoka. "Krisztián gyönyörű gyakorlatot adott elő, egyszerűen más nem kaphatta az aranyat, csak ő. És ami szintén fontos: el tudta viselni a ránehezedő terhet. Ettől győztesek a győztesek!" - tette hozzá Borkai.

Forrás: AFP/Thomas Coex

"Vívás, úszás, torna: hagyományos magyar sikersportágak, mindháromban van most már aranyérem" - értékelt Czene Attila, sportügyekért felelős államtitkár. "Krisztián mindenkit lenyűgözött a gyakorlatával, a brit szurkolók is érezték, hogy fantasztikus, amit most bemutatott. Remélem, este az atlétikával folytatódik a sor" - tekintett előre Pars Krisztián kalapácsvetés-döntőjére.

"Fantasztikus volt! Ilyen kiélezett versenyben tudta a legjobbját adni" - összegzett Molnár Zoltán, MOB-főtikár, londoni csapatvezető. "És most már nemcsak vb-ken és Eb-ken mutathatta meg, hogy a legjobb a lovon, hanem olimpián is. Attól igazi bajnok, hogy ilyen légkörben, ilyen ellenfelekkel szemben is legyőzhetetlen volt."