Murray eksztázisban verte Djokovicot

Murray és Djokovic, tenisz elődöntő, London 2012
Vágólapra másolva!
Megismétlődik a wimbledoni döntő az olimpiai tenisztornán, Andy Murray ugyanis két játszmában legyőzte Novak Djokovicot. Murray ellenfele a maratoni meccset nyerő Roger Federer lesz.
Vágólapra másolva!

Online közvetítés a meccsről

Az első szettben sokáig fej fej mellett haladt a két játékos, már úgy tűnt, a rövidítés fog dönteni, amikor 6:5-ös vezetésnél Murray egy látványos tenyeressel elvette Djokovic adogatását, és ezzel behúzta az első szettet.

A második játszma elején Djokovicnak Murray két adogatójátékában is bréklabdája volt, de a tomboló közönség által hajtott, eksztázisban játszó skót mindig visszaverte a szerb próbálkozásait.

Forrás: AFP/Martin Bernetti
Forrás: AFP/Martin Bernetti

A képre kattintva galéria nyílik!

Djokovic nem játszott jól, sokat csóválta a fejét, de ezzel a közepes játékkal is nyerhetett volna, ha nem az élete legjobbját nyújtó Murray lett volna az ellenfele.

5:5-ig megint elmentek a felek, majd Murray hozta a saját szerváját, Djokovic viszont teljesen kiesett a ritmusból, így a hazaiak kedvence három meccslabdához jutott. Amikor Djokovic ütőjéről a hálóba hullott a labda, a wimbledoni centerpálya közönsége egy emberkénmt ugrott talpra, Murray ott lesz a döntőben, ahol ismét megpróbálhatja legyőzni az őt pár hete ugyanitt elverő Roger Federert.

Forrás: AFP/Martin Bernetti
Forrás: AFP/Martin Bernetti

A képre kattintva galéria nyílik!

A svájci világelső minden idők leghosszabb olimpiai meccsén győzte le Juan Martin Del Potrót, a döntő szettet 19:17-re nyerve meg.