Bor nem bírt korábbi edzőpartnerével a vigaszágon

Vágólapra másolva!
Bor Barna egyhangú bírói döntéssel kikapott a brazil Rafael Silvától a vigaszág első fordulójában, így a hetedik helyen végzett a cselgáncsozók +100 kg-os súlycsoportjában a londoni olimpia pénteki versenynapján.
Vágólapra másolva!

A tavalyi nyílt világbajnokságon ezüstérmes, az elmúlt három Európa-bajnokságon egyaránt második Bor azzal a nála fél fejjel magasabb, pánamerikai bajnok, 155 kg-os Silvával találkozott, aki korábban edzőpartnere volt Pakson.

Jobban kezdett Bor, több akciót kezdeményezett, de alig tudta megmozdítani ellenfelét. A meccs derekán mindketten lábbal próbálták egymást kibillenteni, de nem jártak sikerrel. A magyart passzivitás miatt megintették, majd a záró percben a brazil is így járt. Tíz másodperccel a vége előtt a dél-amerikai kis híján értékelhető dobást mutatott be, de végül jött a ráadás az aranypontért.

A maximum háromperces hosszabbításban mindketten sokat kísérleteztek, sikertelenül, így következett a bírói döntés, amely a brazilnak kedvezett: mindhárom bíró a kék zászlót, azaz Silva színét emelte magasba.

"Sajnos nem voltam kirobbanó formában, ezzel együtt titkon reménykedtem benne, hogy összejöhet az érem. Nem izgultam, csak egy kicsi drukk volt bennem" - nyilatkozta Bor Barna.

"Most ennyire futotta az erőmből, és mindent kiadtam magamból, egy akcióval sem tudtam volna többet csinálni. Úgy gondolom, a cselgáncsválogatott összességében szépen dolgozott, érmeket szállítottunk, csütörtökön pedig Joó Abigél hősiesen, fél lábbal harcolva lett pontszerző."

"Barna az első két mérkőzését kötelezően megnyerte, de a német Tölzer ellen nem volt szerencséje. Túl hamar megintették, és innen hiába szedte össze magát, nem tudott győzni" - mondta edzője, Hangyási László.

"Az utolsó meccsére elfáradt, már nem tudott megfelelő lábmunkát hozzáadni a dobáskísérletekhez. Sajnos a kiegyenlített csatákban, magasabb ellenfelekkel szemben rendre ő maradt alul. Még fiatal versenyző, egy olimpiai ciklus van benne. A két érem és a több pontszerző helyezés lehetett volna több is, ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk a sorsolással. Csoknyai például a későbbi bajnoktól kapott ki."

A magyarok két éremmel zárták az ötkarikás cselgáncstornát: 66 kg-ban Ungvári Miklós ezüstöt, 48-ban Csernoviczki Éva bronzot nyert.

Eredmények, férfiak, +100 kg:
1. Teddy Riner (Franciaország)
2. Alekszandr Mihajlin (Oroszország)
3. Andeas Tölzer (Németország) és Rafael Silva (Brazília)
...7. BOR BARNA

nők, +78 kg:
1. Idalys Ortiz (Kuba)
2. Szugimoto Mika (Japán)
3. Tung Ven (Tong Wen, Kína) és Karina Bryant (Nagy-Britannia)