Az oroszok várnak a lelkizős pólós lányokra

női vízilabda a spanyolok ellen
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott 13-11-es vereséget szenvedett a spanyol csapattól a londoni olimpia nőivízilabda-tornájának pénteki, harmadik fordulójában, ezzel valószínűleg csoportharmadikként készülhet az Oroszország elleni negyeddöntőre.
Vágólapra másolva!

Eredmény, A csoport, 3. forduló:
Spanyolország - Magyarország 13-11 (4-3, 3-2, 3-2, 3-4)
Vízilabdacsarnok, 5000 néző
v.: Massimiliano Caputi (olasz), Szvetlana Dreval (orosz)
Magyarország: Bolonyai Flóra - Czigány Dóra 1, Antal Dóra 4, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Drávucz Rita 1, Keszthelyi Rita 2, Tóth ldikó, Bujka Barbara 3, Csabai Dóra, Menczinger Katalin, Gangl Edina (kapus)
a spanyol góldobók: Espar Llaquet 3, Ortiz Reyes, Pena Carrasco, Pareja 2-2, Meseguer Flaque, Garcia, Lopez Ventosa, Tarrago Aymarich 1-1

Merész András együttese - amely hétfőn egy góllal kikapott az amerikaiaktól, szerdán viszont szintén egy góllal legyőzte a kínaiakat - csupán az első néhány percben vezetett, utána a mérkőzés jelentős részében hátrányban volt. húsz másodperccel vége előtt támadhatott az egyenlítésért, ám a játékvezetők kontrát fújtak, a spanyolok pedig az ellentámadásból bebiztosították győzelmüket.

A magyar csapat legjobbja a négy gólig jutó Antal Dóra és a háromgólos Bujka Barbara volt.

A magyar válogatott így a negyeddöntőben valószínűleg a B csoport második helyezettjével, az orosz vagy az ausztrál csapattal játszik majd a vasárnapi negyeddöntőben.

"Nagyon fontos lenne, hogy ne kerüljünk két-háromgólos hátrányba, mert lélekben, stresszben felőröl minket" - nyilatkozta Merész András szövetségi kapitány. "Amikor pedig végre feljövünk rájuk, belátható távolságba kerülünk, simán hagyjuk őket elmenni megint. Mindegy, ki lesz a következő ellenfél, ez nem kívánságverseny, aki a negyeddöntőben nyer, az játszik éremért. Lelki problémáink vannak, azokat kell most megoldani."

A B csoportban Ausztrália 11-8-ra verte Oroszországot, ezzel a második helyen végzett, és a magyar csapattal játszik majd negyeddöntőt.