Sok gólt kapott, de nyert a pólócsapat

Vágólapra másolva!
Kiizzadta az első győzelmét a férfivízilabda-válogatott az olimpián. Madaras Norberték lényegében az 5-2-re megnyert harmadik negyedben döntötték el a meccset, de a 15 kapott gól Románia ellen nagyon soknak tűnik.
Vágólapra másolva!

Olimpiai vízilabda-torna, B csoport, 3. forduló:
Magyarország - Románia 17-15 (5-4, 4-5, 5-2, 3-4) - élő közvetítés
Vízilabdacsarnok, 5000 néző, Balfanbajev (kazah), Borrell Sanchez (spanyol)
Magyarország: Nagy Viktor - Varga Tamás 1, Madaras Norbert 5, Varga Dénes, Kásás Tamás 1, Hosnyánszky Norbert 3, Kiss Gergely 2, Szivós Márton 2, Varga Dániel, Biros Péter 3, Steinmetz Ádám, Hárai Balázs, Szécsi Zoltán (kapus)
A román válogatott góldobói: Andrei Busila, Alexandru Ghiban 3-3, Kádár Kálmán, Nicolae Diaconu, Alexandru Matei, Tiberiu Negrean 2-2, Cosmin Radu 1

Az idei felkészülési meccseken háromszor is magabiztosan elvert Romániával találkozott csütörtökön a férfipóló-válogatott. Kemény Dénes csapata az első londoni győzelmére hajtott, korábban Szerbiától és Montenegrótól kapott ki.

Nyögvenyelősen indult a harmadik csoportmeccs is, bár Magyarország egy ponton 3-1-re elhúzott, a románok visszakapaszkodtak, kiegyenlítettek. Onnantól kezdve pedig jó ideig tartó izzadtságszagú játék kezdődött.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Nézzen több képet a pólósok első győzelméről!

Az első negyedet 5-4-re hozta a magyar csapat, a másodikat viszont ugyanilyen arányban elbukta. Madaras Norbert kiemelkedett a mezőnyből, akadt olyan periódus, mikor zsinórban három magyar gólt ő dobott. A védekezés viszont nem igazán működött: félidőig kilenc gólt kapott Nagy Viktor, miközben a fent említett idei barátságos meccseken egyszer hetet, kétszer hatot lőttek a románok. Szünetben Szécsi Zoltán váltotta Nagyot, javult is a védekezés, de csak kicsit.

Nagyszünet után jött a válogatott eddigi legjobb olimpiai negyede, az 5-2-re megnyert szakaszban támadásban is és védekezésben is működött a csapat, továbbá úgy tűnt, az ellenfél holtponton van.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Szécsi becserélése némi javulást hozott

Ennek ellenére a zárónegyed megint csak szenvedősre sikerült, mintha a játékosok csak az első győzelem bebiztosítására törekedtek volna. A végül öt gólig jutó Madaras ekkor is megvillant, ahogy Kiss Gergely és Hosnyánszky is, ám a románok négyet lőttek, kialakítva így a 17-15-ös végeredményt.

A következő fordulóban a házigazda britek nem okozhatnak gondot a Kemény-legényeknek.

A B csoport állása:

mérkőzésgyőzelemdöntetlenvereséggólkülönségpont
1.Egyesült Államok330031-226
2.Szerbia321046-285
3.Montenegró311129-293
4.Románia310236-312
5.Magyarország310237-402
6.Nagy-Britannia300318-470