Oktatták a horvátok a magyar kéziválogatottat

Blazenko Lackovic, férfi kézilabda, Horvátország-Magyarország
Vágólapra másolva!
Dél-Koreánál és Szerbiánál ugyan jobban megszorította a magyar férfikézilabda-válogatott Horvátországot az olimpiai torna harmadik fordulójában, ám a hétgólos vereségre nem lehet büszke az együttes. Nulla átlövőteljesítménnyel, illetve az ezúttal csődöt mondott kétirányítós taktikával nem is születhetett más eredmény, szombaton Spanyolország következik.
Vágólapra másolva!

A mérkőzés élő tudósítása

Eredmény, kézilabda férfiak, B csoport, 3. forduló:
Horvátország - Magyarország 26-19 (11-9)
Copper Box, 8000 néző
v.: Abrahamsen, Kristiansen (norvég)
gól: Cupic 7/3, Duvnjak 4, Vori 4, Horvat 3, Strlek 3, Lackovic 1, Kopljar 1, Vukovic 1, Gojun 1, Balic 1, illetve Nagy L. 4, Császár 4/3, Vadkerti 3, Mocsai 3, Harsányi 2, Ilyés 2, Iváncsik G. 1.
hetesek: 3/3, illetve 3/3
kiállítások: 12, illetve 4 perc

Az ötvenszázalékos mérleggel álló magyar csapat ellenfele a koreaiakat és a szerbeket is kipipáló horvátok voltak, akik a szélső Ivan Cupic nyilatkozata alapján elég magabiztosan várták a meccset. "Nagy ugyan visszatért, de nem mutatott semmi különöset, és még van egy tapasztalt Pérez a keretben. Azt hiszem, nyerünk harmadszor is" - hangzott a horvát jóslat.

A magyar csapatban Fazekas, a horvátoknál Alilovic kezdett a kapuban, utóbbi jól ismerhette a mieinket, hiszen a Veszprém játékosa, és bizony a meccs elején úgy tűnt, sokszor kottából olvassa, ki hova fog lőni. Igaz, sok segítséget kapott az előtte védekezőktől is, akik nagyon erőszakosan kimentek a magyar lövőkre, szerencsére támadásban a horvátok sem villogtak.

A meccs elején összeszedett egy-kétgólos előnyt azért így is őrizték a horvátok, akik a széleket remekül használták, a magabiztosan nyilatkozó Cupic például négy gólig jutott az első félidőben.

Mocsai Lajos 5-7-es állásnál időt kért, de továbbra sem volt elég hatékony a magyar támadójáték, néha el sem jutottunk addig, hogy helyzetbe kerüljünk. Dél-Korea ellen hét góllal zárta a magyar válogatott az első félidőt, ezt most sikerült felülmúlni, de a kilenc gól is elég soványnak számított, igaz, mivel a horvátok tizenegyet dobtak, minden kérdés nyitva maradt a folytatásra.

Forrás: AFP/Javier Soriano
A képre kattintva galéria nyílik!

Mocsai a második félidőre ismét elővette a Dél-Korea ellen bevált kétirányítós játékot, Lékai érkezett Császár mellé, a kapuban pedig Mikler váltotta Fazekast. Sajnos a játék képe ettől még nem változott meg, indulni nem tudtunk, vagy ha igen, akkor Alilovic védett, és a horvát kapus átlövőink eszén is rendre túljárt.

A 35. percben öt góllal elhúztak a horvátok, úgy tűnt, kezd elúszni a hajó, főleg, hogy nálunk nem volt ellenszer a horvátok átlövéseire. A kapitány forgatta a csapatot, fia, Tamás és Gulyás is lehetőséget kapott, előbbi két gyors góllal jelentkezett, de sajnos a 40 százalék alatti lövőteljesítmény kevés volt az egyenletesen teljesítő horvátok ellen.

Forrás: AFP/Javier Soriano
A képre kattintva galéria nyílik!

Több variációs lehetőség nem maradt, a kisemberek közül Lékai, a bombázók közül Pérez betlizett, esély sem volt arra, hogy megszorítsuk a horvátokat.

A 26-19-es végeredmény hűen tükrözi a látottakat, egyedül annak örülhetünk - már ha ez adhat örömre okot -, hogy Korea tíz-, Szerbia pedig nyolcgólos vereséget szenvedett Horvátországtól. Mi csak héttel kaptunk ki.

Szombaton 22.15-kor az ugyancsak éremesélyesek között számon tartott, vb-harmadik, Eb-negyedik spanyolok várnak a Mocsai-csapatra.