Kapás Eb-aranyát idéző úszással jutott döntőbe 800 gyorson

Vágólapra másolva!
Kapás Boglárka a hatodik legjobb idővel bejutott a 800 méteres gyorsúszás pénteki fináléjába, ugyanakkor Risztov Éva a csütörtöki eredményével a 13.  helyen zárt. 200 háton Szekeres Dorina nem jutott a középdöntőbe.
Vágólapra másolva!

A debreceni Európa-bajnokságon ezen a távon bronzérmes Risztov a harmadik futamban kapott helyet, és 8:29,06 perces idővel ötödikként ért célba.

Ezt követően a Debrecenben aranyérmes Kapás lépett a rajtkőre, és 8:26,43-as teljesítményével második lett. Tempója jobb volt mint a májusi Eb-n a döntőben, ott 8:26,49-el nyert aranyat.

"Könnyedén úsztam, jólesett, vártam már nagyon, hogy újból versenyezhessek, mert a 400 gyors inkább csak a bemelegítésre volt jó. A debreceni Eb-n délután úsztam ennyire jól, így a döntőben még tovább javulhatok" - nyilatkozta az MTI-nek a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Kapás.

"Nagyon jól sikerült ez a 800, délelőtt még egyszer sem úsztam ennyire jó időt. A döntőhöz ez is kevés ugyan, de különösebben nem készültem erre a számra. A lelkiismeretem tiszta, elégedett vagyok. Mától pedig készülök a jövő heti nagy megméretésre, a 10 kilométerre a nyíltvízi úszók között" - mondta Risztov.

A 35 fős mezőnyben a címvédő brit Rebecca Adlington nyújtotta a legjobb teljesítményt, 8:21,78 perccel.

A 200 méteres hátúszásban Szekeres Dorina a 35. helyen végzett, miután az első futamban 2:18.16 perces idővel a negyedik lett. A legjobb idővel, 2:07.54-gyel az amerikai Missy Franklin jutott az elődöntőbe.