Joó Abigél bicegve jutott el a bronzmeccsig

Joó Abigél (kékben) küzd a lengyel Daria Pogorzelec ellen a 2012-es londoni nyári olimpia női cselgáncstornája 78 kg-os súlycsoportjának vigaszágán
Vágólapra másolva!
Bár a negyeddöntőben levált egy porc a térdében, Joó Abigél úgy döntött, hogy vállalja a küzdelmet a vigaszágon. Lépni is nehezen tudott, vesztésre is állt, ám 27 másodperccel a vége előtt egy gyönyörű belső combdobással odavágta lengyel ellenfelét, így a bronzéremért dzsúdózhat délután.
Vágólapra másolva!

A kétszeres Európa-bajnok Joó az utolsó percekben hozta meg a döntést, hogy sérülése ellenére nem adja fel a versenyt, de láthatóan komoly fájdalmai voltak, a tatamira vezető lépcsőn is csak nehezen tudott felmenni. Ellenfele a lengyel Daria Pogorzelec volt, aki gyorsan jukóhoz jutott, és bár utána nem talált fogást az egyre jobban bemelegedő magyar dzsúdóson, már két ponttal vezetett, amikor a bíró megintette Joót.

Aztán Pogorzelec is kapott egy intést, ennek azonban végül nem volt jelentősége, hiszen Joó 27 másodperccel a vége előtt egy szép belső combdobással odacsapta ellenfelét, és ipponnal győzött. A nézők tapsa kísérte, ahogy kibicegett a küzdőtérről.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Kattintson a képre a galériáért!

"Az adrenalin sokat segített" - nyilatkozta mosolyogva a hétfőn 22 éves Joó Abigél. "Meccsen nem érzem annyira, csak félek beindulni" - mondta a sérüléséről.

Edzője, Pánczél Gábor büszke tanítványára, hogy felvállalta a meccset: "Láttam itt Londonban, hogy Karakas Hedvig miként lett sérült lábbal ötödik. Abigél soha nem volt sérült, s most éppen itt, az olimpián történt ez vele. Egy esélye volt, hogy elborul az agya, és beindít egy dobást. Amit tett, az az egész dzsúdósportnak nagyon nagy dolog"

A KSI versenyzője így a bronzéremért dzsúdózhat délután, a brit Gemma Gibbons vagy a francia Audrey Tcheumeo lesz az ellenfele.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Joó Abigél a negyeddöntőben győzelemre állt az amerikai Kayla Harrison ellen, amikor megsérült a jobb térde.