Cseh László: Talán csak világcsúccsal lehet nyerni

Cseh László 200 méter vegyes elődöntő
Vágólapra másolva!
Cseh László a második legjobb idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás csütörtöki olimpiai döntőjébe, aminek nagyon örül azok után, hogy 200 pillangón és 400 vegyesen még a fináléba kerülés sem sikerült neki. A háromszoros ezüstérmes úgy véli, hogy Ryan Lochte és Michael Phelps is keményen megnyomta az elődöntőben.
Vágólapra másolva!

Cseh László 150 méteren át jobban úszott virtuálisan, mint a másik futamban úszó Ryan Lochte, Michael Phelps kettős, előbbi csak az utolsó 50 méteren volt jobb a magyar úszónál. Így Cseh az ötös pályáról indulva, a két amerikai között úszhat majd a fináléban.

"Nem foglalkoztam vele, hogy hányadik helyre lesz elég az időm, csak örültem, hogy megnyertem a futamomat" - nyilatkozta az [origo]-nak az 1:57.20-as idővel futamgyőztes Cseh László. "Nem volt rossz úszás, de van még mit javítani. Mellen még biztosan tudok jobbat, még háton kell egy kicsit erősebben mennem, de gyorson már elég elöl voltam. Nem mondom, hogy összességében nem úsztam erősen, de ha mellettem van valaki, akivel nagy csatát kell vívnom, az azért más."

Az első ötven méteren mindkét amerikainál gyorsabb volt, sőt, egy századdal a világcsúcsrészidőn belül volt. "Normális ez a kezdés, az abszolút rendben van, nincs is vele gond. Ami jó, hogy bekerültem a döntőbe, mert eddig ez nem nagyon sikerült."

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Az önbizalma kezd helyreállni, és ez a mostani döntőbe jutás adott neki egy újabb plusz lökést: "De remélem, hogy a döntő után leszek majd magabiztos. Néztem, hogy miket úsztak a többiek, és keményen nyomta mindenki, Lochte talán az utolsó öt méteren, szokás szerint egy kicsit kiengedett, de ennyi, ezen nem lepődtem meg."

Egy nehéz nap éjszakája - gondolhatnánk Cseh László tegnapi alvásáról, de az úszó szerint nem volt ezzel gond, mert "altatóval nem nehéz aludni".

Ezt követően a nemzetközi médiának angolul is nyilatkozott a 26 éves sportoló: "Amint látják az időeredményeket, nagyon nehéz ebben a számban érmet szerezni."

De akkor milyen idővel lehet nyerni? - tették fel a kérdést Csehnek. "Talán jobb idővel, mint a világrekord" - jött a válasz. De vajon képesnek érzi magát rá? "Nem tudom. Meglátjuk."