Imre Géza villámgyőzelemmel kezdett férfi párbajtőrben

Vágólapra másolva!
Imre Géza megnyerte első asszóját, ezzel bejutott a legjobb 16 közé a férfi párbajtőrözők szerdai egyéni versenyében a londoni olimpián.
Vágólapra másolva!

A 37 éves, 1996-ban, Atlantában bronzérmes, csapatban ezüstérmes magyar vívó a viadal hetedik kiemeltjeként a marokkói Abdelkarim el-Hauarival találkozott az első fordulóban, s a papírformát igazolva magabiztosan győzött.

A kétszeres világbajnok az első szakaszban tízszer is megszúrta nála egy fejjel alacsonyabb riválisát, a második három percet pedig nem is küzdötték végig, Imre már az idő lejárta előtt elérte a 15 találatot, így vége is lett a meccsnek.

A BHSE hatszoros Európa-bajnok párbajtőrözője a következő körben, a legjobb nyolc közé kerülésért a norvég Bartosz Piasecki és a francia Gauthier Grumier párharcának továbbjutójával csap össze magyar idő szerint 12.15-től.

férfi párbajtőr, egyéni, a 32 között:
Imre Géza - Abdelkarim el-Hauari (marokkói) 15-8

Imre Géza az utolsó, aki a négyfős magyar vívóküldöttségből pástra lép az olimpián. Korábban a kardozó Szilágyi Áron aranyérmet szerzett, a tőröző Mohamed Aida a nyolcaddöntőben, a párbajtőröző Szász Emese pedig a 32 között búcsúzott. Magyar csapat nem szerzett kvótát az ötkarikás játékokra.