Gyurta jobban úszott a vártnál, és még maradt benne

 Gyurta Dániel úszik a 2012-es londoni nyári olimpia férfi 200 méteres mellúszás versenyszámának előfutamában
Vágólapra másolva!
A legjobb idővel jutott tovább előfutamából Gyurta Dániel 200 méter mellen. Azt mondja, jól érezte magát a vízben, és nem úszta ki magát.
Vágólapra másolva!

"Kellett ez az úszás, már rég úsztam 200-at, az elmúlt napokban a 100 méterre koncentráltam" - mondta az [origo] tudósítójának Gyurta Dániel, aki a 200 méteres mellúszás előfutamában a legjobb idővel jutott tovább az esti elődöntőbe.

Gyurta 2:08.71-es idővel ért célba, ez jobb, mint amire számított, előzetesen 2:09 körüli idővel kalkulált. "Sikerült úgy úszni, ahogy szerettem volna, és jól tudtam beosztani az erőmet" - jelentette ki.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Gyurtát nem zavarta, hogy az előfutamában könnyedén nyert, így szinte egyedül kellett úsznia. "A beosztás a világranglista alapján készül, tudtam, hogy a harmadik futamban leszek, de az igazán nagy úszók akkor is tudnak teljesíteni, ha nincsenek mellette" - mondta.

Állítása szerint a végén már visszavett, nem nyomta teljes erőből. "Csak az egyéni csúcsomat akarom megjavítani" - válaszolta arra a kérdésre, hogy megcélozta-e a világrekorodot. A legnagyobb riválisának tartott Kitadzsima Koszuke úszására azonban nem volt kíváncsi, mint mondta, inkább levezetni megy. Kitadzsima végül az ötödik legjobb idővel jutott be, két brit és egy honfitársa is megelőzte.