Doppingolással vádolják a Lochte-t megelőző 16 éves úszólányt

Ye Shiwen, j esi-ven, kínai úszónő, London 2012, olimpia
Vágólapra másolva!
Eddig mindig megérezte az amerikai sztáredző, amikor valaki doppingolt, és most ezt állítja a 16 éves kínai úszólányról is, aki elképesztő teljesítménnyel nyerte meg a 400 méteres vegyes úszást, az utolsó 50 métert gyorsabban teljesítette, mint a minden idők második legjobb idejét úszó Ryan Lochte a férfiaknál.
Vágólapra másolva!

Géndoppingolást sejt a londoni olimpián berobbanó, 16 éves kínai Je Si-ven elképesztő teljesítménye mögött az egyik legnevesebb amerikai úszóedző, John Leonard. Az edző hihetetlennek és zavarónak nevezte a szombaton a 400 méteres női vegyes úszást óriási fölénnyel nyerő Je teljesítményét. Egyik riválisa ebben a versenyszámban a végül negyedik helyen végzett Hosszú Katinka volt, akit több hosszal előzött meg Je.

Az úszóedzők világszövetségének vezetője azt mondta, Je produkciója gyanús, és rossz emlékeket idéz fel benne, amivel az 1996-ban győztes (akkor Michelle Smithként induló) Michelle de Bruinre utalt, akit 1998-ban négy évre eltiltottak anabolikus szteroidok használata miatt.

Forrás: AFP/Martin Bureau
Je Si-ven

Je a vegyes úszás döntőjében gyorsabban tette meg az utolsó ötven métert, mint a férfiaknál Ryan Lochte ugyanebben a számban, aki minden idők második legjobb eredményével nyerte meg a versenyszámot. "Óvatosan kell fogalmaznunk, amikor doppingról beszélünk" - jelentette ki Leonard.

"Csak azt akarom mondani, hogy az úszás történelme megmutatta már, hogy bármikor, amikor azt mondtam egy teljesítményre, hogy hihetetlen, akkor kiderült, hogy dopping volt a dologban" - jelentette ki Leonard.