Kikapott az olaszoktól a nőipóló-válogatott

Vágólapra másolva!
Az elején még három góllal vezetett, az utolsó negyed előtt döntetlenre állt, mégis kikapott 11-9-re a magyar nőivízilabda-válogatott szerdán a házigazda olasz csapattól a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán. Egyelőre semmi sincs veszve,  a csoportban körbeverés alakult ki, folytatás csütörtökön a spanyolok ellen.
Vágólapra másolva!

A csoport, 2. forduló
Magyarország - Olaszország 9-11
a magyar góldobók:
Szücs 3, Keszthelyi 2, Bujka, Kisteleki, Antal, Czigány 1-1

Habár a keddi győztes meccshez hasonlóan kicsit idegesen kezdett, az első negyedet végül imponáló magabiztossággal hozta a magyar csapat az Európa-bajnok ellen. Bujka centergólja és Szücs két távoli találata után már 3-0-ra vezettünk, az olaszok többnyire gyenge ejtésekkel kísérleteztek, Abbate csak a játékrész vége felé tudott faragni az előnyünkből.

A center Casanovát remekül sikerült hatástalanítani a magyar kapu előtt, és Bolonyai is jól védett, a folytatásban azonban két pattintott lövéssel szemben is tehetetlen volt. Ezzel együtt is megőrizhették volna a vezetést a magyarok, hiszen Kisteleki a víz alól felbukkanva bombázott a hosszú sarokba, Antal pedig értékesített egy emberelőnyt, de figyelmetlenek voltunk, így Di Mario egy másodperccel a nagyszünet előtt szinte a medence széléről egyenlített ki.

A nagyszünet után fórból átvették a vezetést a olaszok, akcióból azonban látványos pattintással Keszthelyi egyenlített, majd Czigány talált be a kapufa segítségével. Hazai szempontból 6:3-as kiállítási aránynál a létszámfölényt kihasználták az olaszok, ám fórból azonnal tüzelt és visszaszerezte az előnyt a triplázó Szücs. Ezután megint az olaszok fordítottak, Di Mario jobbról befelé nézett, mintha passzolna, ehelyett messziról a hálóba suhintva egyenlített, majd Szücs ötméteresét kivédte Gigli, Bianconi pedig büntetett a másik oldalon. Ötméterest is kaptak gyorsan az olaszok, de a kapufára lőtték, ugyanakkor a negyed utolsó magyar akcióját emberelőnyben Keszthelyi góllal fejezte be (9-9).

A befejező negyedben a tizedik olasz emberfór - a magyar csapat ekkor hatnál tartott - kimaradt, utána azonban belőtték a helyzetet, a magyar emberelőnyből ugyanakkor semmi sem lett . Három perc volt hátra, amikor 11-9-re elhúztak az olaszok, a magyaroknak pedig már semmi sem sikerült, így elúszott a meccs.

A csütörtöki csoportzáró meccsen a magyarok a spanyolokkal csapnak össze 18:40-től.

Így lehet kijutni az olimpiára

A kvalifikációs tornáról az első négy helyezett jut ki a londoni olimpiára. A körmeccsek után pénteken a keresztbejátszásos negyeddöntők következnek, amikor is a csoportok első helyezettjei a másik csoport negyedikjeivel, a másodikok pedig a harmadikokkal mérkőznek, és a négy pár győztesei szereznek indulási jogot az olimpiára.

a csoport másik meccsén:
Oroszország - Spanyolország 12-11

az 1. fordulóban:
Magyarország - Oroszország 13-12
Spanyolország - Olaszország 10-9