Olaszveréssel vb-bronzérmes a párbajtőr-válogatott

Vágólapra másolva!
Bronzérmet nyert szombaton a magyar férfi párbajtőr-válogatott (Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter) a kijevi csapat-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

A magyar együttesnek a hiányos 32-es táblán nem kellett vívnia, a legjobb 16 között kezdett, ahol hat tussal verte az észt együttest. A csapat a negyeddöntőben is érvényesítette a papírformát, hét találattal bizonyult jobbnak a korábban a németeket könnyedén búcsúztató venezuelaiaknál, az elődöntőben viszont minimális különbséggel, 11-10-re kikapott az amerikaiaktól, így utolsó mérkőzésén a bronzéremért küzdhetett.

"A párizsi vébén, 2010-ben nagyon kikaptunk az amerikaiaktól, Heidenheimben tavaly csak egy tussal győztünk, ezért óvatosnak kellett lennünk velük szemben. Gyorsan váltották egymást a párok, mert többször passzív volt az éppen páston lévő két vívó, ezért esett ilyen kevés találat. A végén egy tus döntött a javukra" - mondta Udvarhelyi Gábor keretedző.

A másik ágon a címvédő franciák - akikkel tavaly, Cataniában a magyarok vívták a döntőt - ugyancsak eggyel bizonyultak jobbnak az olaszoknál.

A bronzmérkőzésen a magyarok taktikus vívással őrölték fel az olaszok ellenállását. Az első három párban kevés találat esett, 7-7 után azonban, a negyedik asszóban Imre jelentős előnyt harcolt ki, 14-10-nél adta át a helyet Boczkónak, aki aztán még magabiztosabbá tette az előnyt. Rédli őrizte a különbséget, Imre, megint jobb volt ellenfelénél, s bár a nyolcadik párban valamicskét csökkent a különbség, Boczkó végül taktikusan, s egyben magabiztosan tartotta távol ellenfelét.

a 16 között:
Magyarország - Észtország 45-39

a negyeddöntőben:
Franciaország - Oroszország 45-36
Olaszország - Lengyelország 45-26
Egyesült Államok - Svájc 25-24
Magyarország - Venezuela 33-26

az elődöntőben:
Franciaország - Olaszország 28-27
Egyesült Államok - Magyarország 11-10

a 3. helyért:
Magyarország - Olaszország 45-37

a döntőben:
Egyesült Államok - Franciaország 44-37

A versenyben 23 csapat indult.

A csapat-vb-n a férfi párbajtőrözőket megelőzően - pénteken - a női kardozók léptek pástra, e két szakág képviselői ugyanis az olimpián csak egyéniben szerepelhetnek majd. A magyarok női kardban kilencedikek lettek.