Gyurta nagy ellenfele elkerülné, hogy szétrúgják a seggét

Vágólapra másolva!
A japán bajnokságon száz- és kétszáz méteres mellúszásban is remek idővel győzött, és ezzel olimpiai kvótát szerzett Kitadzsima Koszuke, akinek a verseny végén már mindene fájt, ő azonban a fájdalomra is felkészült. A négyszeres olimpiai bajnok ismét érzi magában a tüzet, és tudja, mindent ki kell adnia magából, különben megelőzik az elszánt fiatalok.
Vágólapra másolva!

"Teljesen máshogy érzem magam, mint a tavalyi vébé után. Az olimpia az álmok színpada számomra, és érzem magamban a tüzet, hogy újra megcsináljam" - nyilatkozta Kitadzsima a japán bajnokság után, amelyen százon és kétszázon is győzött.

A rövidebbik távon saját rekordját megjavítva ért el új csúcsot (58,90), majd kétszázon a világ idei legjobb idejét úszta (2:08.00). Mindkét idővel győzött volna a sanghaji vébén, amelyen százon negyedik, kétszázon második lett, a hosszabbik távon Gyurta Dániel tudta csak megelőzni.

Edzője szerint hihetetlen, hogy a Peking után még a visszavonulást tervező Kitadzsima még mindig tud fejlődni az időeredményekben, és Hirai Norimasa úgy látja, ha tanítványa megnyeri a száz métert, akkor olyan önbizalomra tehet szert, amivel ismét összejöhet a duplázás. Hirai szerint a 200 méter utolsó ötvenén kell még csiszolnia Kitadzsimának, Gyurtának talán éppen ez a legerősebb pontja, míg a japán általában a verseny elején szokott nagyon bekezdeni.

Forrás: AFP/Getty Images/Streeter Lecka

Az ob-n mindent kiadott magából Kitadzsima, a versenyt a célba érés után brutálisnak és fájdalmasnak nevezte, ám hozzátette, keményen edzett, és felkészítette magát a fájdalmakra is. "Most már arra koncentrálok, hogy sikerüljön egyre jobb időket úszni, hogy aztán az olimpián megcélozzam a világrekordot, ami nem lesz könnyű. 2004-ben Brendan Hansen személyében egy olyan riválisom volt, akitől nem akartam kikapni, 2008-ban pedig tudtam, hogy ha hozom magam, akkor nyerek. Ezúttal más a helyzet, az összes energiatartalékomat mozgósítani kell, különben szétrúgják a seggemet. 29 éves vagyok, és a fiatal ellenfelek nem tisztelnek semmit, nincs hova elbújni előlük" - nyilatkozta Japán nemzeti hőse, aki akkor kapott új erőre, amikor kiment Amerikába, és csatlakozott a Hosszú Katinkát is edző Dave Salo csapatához.