A veszprémi BL-kiesés is erőt adott - reakciók a kéziválogatott sikere után

Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint kreatívan és fegyelmezetten játszott a magyar férfikézilabda-válogatott, amely a svédországi olimpiai selejtező első fordulójában 28-26-ra legyőzte Macedóniát.
Vágólapra másolva!

"Fantasztikus küzdelmet vívott egymással a két csapat, kiegyenlített erők küzdelmét hozta a meccs" - nyilatkozta a meccs után Mocsai Lajos magyar szövetségi kapitány. "A felkészülésünk jól sikerült, a védőjátékot jól építettük fel, bár sok volt a kiállítás. A macedón válogatott kreatív, fegyelmezett játékra képes, nem egyszerű ellene jól játszani." A tréner hozzátette: nemcsak az első félidő közepén, hanem a végjátékban is sikerült újítani, mindenki hozzátett a sikerhez. Mocsai a válogatott küzdőképességét példaértékűnek nevezte, és azt mondta, hogy a szombati, brazilok elleni meccsre úgy készül az együttes, mintha azon múlna az olimpiai kijutás.

Miután a svédek 25-20-ra legyőzték Brazíliát, a szombati ellenfélről is beszélt Mocsai: "A csarnokban láttuk az első félidőt, az történt, amire számítottunk. A brazilok gyorsak, atlétikusak, európai csapatok számára nagyon kellemetlen stílusban játszanak. Most megyünk elemezni. Szombaton az olimpiai kijutás is eldőlhet."

"Gratulálok a magyar csapatnak, érezhető volt, hogy tökéletesen felkészült belőlünk. A hátralévő két mérkőzésen kell bebizonyítanunk, hogy helyünk van az olimpián" - értékelt Zvonko Sundovszki macedón szövetségi kapitány.

Császár Gábort az utóbbi hetek szerencsétlenebb eseményei is spannolták. "Nagyon jól működött a csapategység. Eszembe jutott az elmúlt időszak sok baja, gondja, a veszprémi BL-kiesés, a sérülések, és ez erőt adott. Tudtam, mit nem szabad elrontanunk. A védelem stabilan működött, ez volt a kulcsa a sikernek. A győzelem pedig alapja annak, hogy kijussunk az olimpiára, ami mindannyiunk álma!"

Gulyás Péter a győzelmet a sérült Ilyés Ferencnek ajánlotta. "Végig éreztem az erőt a csapatban, még akkor is, amikor a macedónok feljöttek egy gólra. Ha a védelmünk jó, mint ma, bárkit legyőzhetünk."

Pérez Carlos szerint a válogatott végig bírta az iramot, és megfelelően felkészült a macedónok játékából. Elmondta még, hogy a cserék is jók voltak, mert hozzá tudtak tenni a győzelemhez.

Borsos Attila, a férfi válogatott ügyeiért felelős elnökségi tag csak pozitívumokról beszélt, annak dacára, hogy három góllal is vezetett az ellenfél: "Hősies volt a védekezés, a kapusteljesítmény pedig kiváló. A támadójátékban mindig akadt valaki, aki sikeresen fejezte be az akciókat, ráadásul kritikus szakaszokban sem hibáztunk."

A 2002 és 2007 között Veszprémben szerepelt Kiril Lazarov szerint a macedónoknak még van esélyük a továbbjutás kivívására. "Sajnálom, hogy a szurkolóinknak nem tudtunk örömet okozni. Nagyon le vagyok sújtva. A magyarok rutinosabbak, nagyobb tradícióval rendelkeznek, részben ennek is köszönhették ezt a győzelmet. Mi fontos pillanatokban hibáztunk, ezért nem tudtunk nyerni. Nincs más választásunk, szombaton le kell győznünk a svédeket."

További eredmény:
Svédország - Brazília 25-20 (12-10)

A további program:
szombat:
13.45: Magyarország - Brazília
16 ó: Macedónia - Svédország

vasárnap:
14.45: Brazília - Macedónia
17 ó: Magyarország- Svédország