Rejtélyes vízi állat tűnt fel az olimpia helyszínén

Vágólapra másolva!
Egy azonosítatlan vízi állat irtja a vadkacsákat a londoni olimpia központja mellett. A brit vízügyi hatóság szóvivője szerint a szóba jöhető állatok nem ejthetnének ekkora zsákmányt.
Vágólapra másolva!

A 2012-es játékok központja London keleti részén, a Temzébe ömlő Lee-folyó torkolati szakasza közelében lesz, amelynek vizéről nem először érkeztek furcsa hírek.

A Telegraph internetes kiadása szerint az egyik helyi lakos arról számolt be, hogy egy jól megtermett kanadai vadkacsát a szeme láttára rántotta le valami a víz alá.

"Bármi is csinálta, nyomtalanul eltűnt a zsákmánnyal. Semmi nem látszott belőle, de jó nagy állat lehetett" - nyilatkozta a szemtanú.

2005-ben hasonló esetről számoltak be, akkor a Lee-folyó egy másik szakaszán rántottak le víz alá egy kanadai vadkacsát, melynek nagysága 120 és 180 centiméter között mozog. Az akkori hírek az esetet egy hatalmas teknősnek, vagy aligátornak tulajdonították, de később nem találtak a folyóban ilyen állat jelenlétére utaló jelet.

Forrás: AFP

A brit vízügyi hatóság szóvivője a mostani eset után úgy nyilatkozott, nem hisz benne, hogy krokodil került volna a folyóba, de azt ő sem tudja, milyen állat pusztíthatja a kacsákat.

"Arra is lehet következtetni, hogy egy nagyobb méretű csuka, vagy nyérc lehet a tettes, bár a vadkacsa kicsit túl nagy lenne számukra. Némely területen a teknősök asztalméretűre is megnőnek, de még nekik is túl nagy zsákmány lenne ez az állat."