Nincs bizonyíték a megvett azeri olimpiai bokszaranyakra

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) belső vizsgálata szerint teljesen megalapozatlan a BBC egyik szeptemberi riportjának azon állítása, hogy az AIBA-nak két garantált londoni olimpiai aranyéremért cserében nyújtott támogatást egy azeri befektető.
Vágólapra másolva!

A televíziós csatorna néhány nappal az Azerbajdzsán fővárosában rendezett idei olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt adta le azon leleplezőnek szánt riportját, melyből az derült ki, hogy egy személy az AIBA égisze alatt futó félprofi World Series Boxing-ligát "támogatta meg" kilencmillió dollárral azeri ötkarikás sikerekért.

Vu Csing Kuo, az AIBA elnöke már a riport megjelenése után abszurdnak, valótlannak és nevetségesnek nevezte az állítást, de megígérte, hogy vizsgálatot indít. Az erre a célra felállított bizottság hétfőn zárta le a munkát, és ez alapján a legfontosabb megállapítása, hogy "alap nélküli és mindenféle bizonyítékot nélkülöző" vádak hangzottak el a BBC anyagában.

A BBC az AIBA mostani megállapításaira reagálva jelezte, hogy továbbra is fenntartja saját tényfeltáró riportjában elhangzottakat, s együttműködik a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal az ügy további vizsgálatában.