Cseh nem zavarja az úszókvótáért harcolókat

Vágólapra másolva!
Kedden késő délután - az olimpiai programhoz igazodva - előfutamokkal elkezdődött a 110. Allianz úszó országos bajnokság, melyen Cseh László négy számban is indult, de legerősebb távján, 400 m vegyesen csak 200 méterig úszott erőteljesen.
Vágólapra másolva!

A magyar szövetég tájékoztatása szerint a 2005-ös világbajnoknak részfeladatot kellett teljesítenie vegyesen, ezért féltáv után - melyhez 2:01.84 perces, vetélytársainál közel négy másodperccel jobb idővel érkezett - elég volt "lubickolnia".

Cseh ezzel együtt is a negyedik eredményt produkálta, ám a finálétól visszalépett, azért, hogy a szám másik olimpiai helyéért küzdő Kis Gergőt és Verrasztó Dávidot ne zavarja meg a döntőben.

A válogatott jelenlegi első számú versenyzője 50 háton, 100 pillangón és 200 gyorson is továbbjutott, utóbbi számban a legjobb idővel.

Az előfutamokban még nem lehetett kiugró eredményeket várni, ám a néhány napja kapott szuperdressz hatása már érződött: a fiatal Kovács Norbert életében először 1:50 percen belül tudta le a 200 gyorsot, míg a mindössze 15 éves Dobár Éva 56.71 mp-es egyéni csúcsot úszott 100 gyorson.