Nem indulhat Pekingben Atlanta öttusabajnoka

Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése értelmében nem indulhat a pekingi olimpián a 1996-os nyári játékok férfi öttusázó bajnoka, az ausztrál színekben versenyző Alex Parygin.
Vágólapra másolva!

Az Atlantában még eredeti hazájának, Kazahsztánnak aranyat nyert sportoló a tavalyi Tokióban rendezett Ázsia-bajnokság megnyerésével vívta ki a pekingi szereplés jogát, ám a Brit Öttusa Szövetség megóvta az eredményt, miután az öt számból a lovaglást kihagyták. A viadalon azért volt csak négy szám, mert a versenylovak között influenzajárvány tört ki.

A CAS most elfogadta a britek óvását, így a 35 éves Parygintól elvették az indulás lehetőségét, ráadásul fellebbezésre sincs lehetősége. A szigetország szövetsége nem véletlenül óvott, hiszen így a brit Nick Woodbridge lehet ott a kínai fővárosban. "Nagyon sajnáljuk a dolgot, mindent megtettünk amit lehetett, de el kell fogadnunk a döntést" - kesergett Fiona de Jong, az Ausztrál Olimpiai Bizottság sportigazgatója.

Azt egyelőre az ausztrálok sem tudják, hogy a női kvótásukat, Angie Darbyt indíthatják-e, ugyanis ő is tokiói sikerével szerzett jogot az olimpiai szereplésre, ám vele kapcsolatban egyelőre nem született kizáró határozat.