Magyar tucat Románia ellen

Vágólapra másolva!
Két napon belül másodszor is megmérkőzött egymással a magyar és a román férfivízilabda-válogatott, s akárcsak Nagyváradon, a szolnoki "visszavágón" is Kemény Dénes legénysége győzött.
Vágólapra másolva!

Magyarország - Románia 12-6 (4-2, 2-1, 3-2, 3-1)
a magyar góldobók:
Benedek, Biros, Kiss G., Varga T. 2-2, Steinmetz Á., Varga Dénes, Hosnyánszky, Kásás 1-1

A tiszaligeti strandon rendezett találkozón az ötkarikás felkészülés elején járó, fizikailag még igen megterhelő edzések közepette meccselő, olimpiai bajnoki címvédő magyar együttes az erdélyi városban aratott 11-10-es csütörtöki győzelmet követően hazai környezetben szeretett volna nagyobb különbséggel nyerni az olimpiai selejtezőjét elbukó, de változatlanul a nemzetközi élvonalhoz tartozó riválissal szemben.

Az ideális pekingi csapatát kereső szövetségi kapitány 18-as keretéből ezúttal is 15-öt küldött medencébe, s most már szerepet kapott az előző nap pihenő, egyformán kétszeres olimpiai aranyérmes Szécsi Zoltán és Biros Péter is.

A csapatkapitány Benedek Tibor 6 méteres bombalökete talált utat először a hálóba, majd ugyanő emberelőnyből alakította 2-0-ra az állást, az első negyed után pedig "beállt" az alapdifferencia (3-1, 4-2).

A második nyolc percben több volt a pontatlanság mindkét oldalon, de ezt a szakaszt is hozta a magyar csapat, többek között az ekkor már másodszor eredményes Biros parádés ejtésének köszönhetően (6-3).

Hogy a formaélesítésnek még igencsak az elején jár a Kemény-alakulat, annak az olykor a kezekben "dadogó" labda adta ékes bizonyítékát, miközben pazar akciók, látványos megoldások is akadtak szép számmal a vendéglátóknál, akik az előző napihoz képest jóval hatékonyabb védekezéssel rukkoltak elő.

A nagyszünet után fokozatosan nőtt a hazai előny (7-3, 9-4), s bár a negyedik negyedben 9-6-ra felzárkóztak a vendégek, végül is - időnként már remek emberelőnyös variációkat is jól megjátszva - meggyőző fölénnyel nyert a magyar válogatott 12-6-ra.