Kvóta nincs, magyar bronz van a birkózó-Eb-n

Vágólapra másolva!
A szabadfogású Wöller Gergő (60 kg) harmadik lett a tamperei olimpiai kvalifikációs birkózó Európa-bajnokságon, miután a bronzmérkőzésen 2-0-ra legyőzte a román George Bucurt. Wöllernek, és a 96 kg-osok között az ötödik helyen végző Ligeti Dánielnek ugyanakkor nem volt esélye arra, hogy az Eb-n ötkarikás kvótát szerezzen, miután súlycsoportjaikban olyan versenyzők kerültek be a fináléba, akiknek még nem volt olimpiai helyük.
Vágólapra másolva!

Wöller első mérkőzésén a görög Themisz Jakovidisszal, a 2004-es Eb negyedik helyezettjével szállt szembe, akit két sima menetben vert.

A folytatásban az észt Jaanek Lips várt rá, akit szintén legyőzve az elődöntőben kikapott a francia Didier Pais-tól. A bronzéremért a román George Bucurral kellett megküzdenie, és a viadal honlapja szerint a magyar versenyző az első és a második menetet is megnyerte (2-0, 1-0), így kerekedett felül a két évvel ezelőtti junior Eb-n bronzérmes riválisán.

Hasonlóan járt Ligeti is, ő elsőként a jelentősebb nemzetközi eredménnyel nem rendelkező szlovákiai Bodor Norberttel találkozott, akit két menetben "intézett el".

Következett a tavalyi Eb-5. román Stroia, akit szintén legyőzött, ezután viszont alulmaradt az ukrán Georgij Tivilovval szemben. Ligeti a bronzmérkőzésen a török Hakan Koctól szenvedett 2-0-s (3-0, 2-1) vereséget.

A már olimpiai kvótával rendelkező Hatos Gábor (74) egy vereséggel búcsúzott, miután az őt legyőző a török Ahmet Gülhan nem jutott be a fináléba.