Szilinek nem sikerült kvótát szereznie

Vágólapra másolva!
Szili István elveszítette a bronzmérkőzést és ezzel nem sikerült kvótát szereznie a Roseto degli Ambruziban rendezett első európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, melyen három magyar versenyző biztosította helyét a pekingi játékokon: Kalucza Norbert és Káté Gyula arany-, Varga Miklós pedig ezüstérmes lett
Vágólapra másolva!

A magyar csapat tájékoztatása szerint a 75 kg-os Szili remekül helytállt az örmény Andranik Hakobjan ellen, aki nem kis részben a pontozóknak köszönheti sikerét. Szili hiába ütött többet és pontosabban, volt a meccsnek egy másfél menetes - mint kiderült döntő - periódusa, amikor egyáltalán nem kapott pontot. A csatát végül 25-19-re nyerte Hakobjan.

Az olaszországi viadalon így is a várakozásokon felül teljesített a magyar csapat, amely Kalucza Norbert (51 kg), Varga Miklós (60) és Káté Gyula (64) révén három kvótát szerzett, így a tavalyi világbajnokságon kvalifikált Szellő Imrével (81 kg) együtt négyen már biztosan képviselhetik Pekingben a magyar színeket.

Kalucza és Káté egyaránt mérkőzés nélkül végzett az első helyen, miután előbbi brit és utóbbi román ellenfele sem állt ki a döntőre. Két honfitársához hasonlóan az egész tornán remeklő Vargának ezzel szemben ringbe kellett lépnie szombaton az ukrán Olekszandr Kljucsko ellen. A hajdúsámsoni bokszoló a kvalifikáció kivívása után nem tudta felszívni magát a tulajdonképpen tét nélküli mérkőzésre és végül 30-14-es pontozással kikapott.

A többieknek, így Szilinek is még egy lehetősége lesz az ötkarikás részvétel kivívására, méghozzá az április 7. és 13. között sorra kerülő athéni kvalifikációs versenyen.