Kormos Villő kvótaközelbe ugrott

Vágólapra másolva!
Kormos Villő a hatodik helyen végzett 3 méteren a műugrók pekingi olimpiai selejtezőjén, a hétfői ráadásversenyben, melyet az egyéni számokban még fennmaradó olimpiai helyekért rendeztek. A magyar szövetség szerint ez a teljesítmény pekingi részvételt érhet.
Vágólapra másolva!

Gémesi László főtitkár a helyszínről azt mondta, biztosat nem tudnak, de úgy vélik, Kormos Villő ott lehet a nyári játékokon.

Az egyéni számokban 34-34 versenyző indulhat majd az olimpián. Tizenketten a tavalyi, melbourne-i vb-ről szereztek kvótát, s ugyancsak kvalifikálta magát a mostani pekingi viadal középdöntőbe jutott 18 ugrója. A maradék négy helyet osztják el a hétfői legjobbak között, ugyanakkor lehetnek átfedések a vb és a pekingi viadal között, mivel utóbbi Világkupa-verseny is volt.

Gémesi szerint - informális egyeztetéseik alapján - valószínűsíthető, hogy nem mindegyik kvótaszerzőt fogja majd a nemzeti olimpiai bizottsága benevezni a nyári játékokra, s az is előfordulhat, hogy egyesek az egyik számot feladják egy másikért, így szabadulhatnak fel helyek.

A nap során korábban Mátyás Melinda 12. lett toronyugrásban, neki ennélfogva lényegesen kisebb az esélye az olimpiai részvételre, akárcsak Hajnal Andrásnak, aki utóbb - szintén toronyugrásban - a 11. helyen zárt. Barta Nóra 3 méteren tizedik lett a "normál" versenyben szombaton, ezzel biztosította helyét a pekingi ötkarikás mezőnyben.