Lesz magyar laseres Pekingben

Vágólapra másolva!
Berecz Zsombor olimpiai indulási jogot szerzett a vitorlázó Laser hajóosztály világbajnokságán, az ausztráliai Terrigalban.
Vágólapra másolva!

Berecz tíz futam után összesítésben a 87., a vb-n még megszerezhető tíz kvótáért küzdő országok rangsorában a kilencedik volt, s ezt a helyezését megőrizte, mivel az erős szél miatt a zárónapon nem rendeztek versenyt.

A másik magyar résztvevő, Fazakas György a 93., a pekingi repülőjegyekért harcolók között pedig a tizedik pozíciót érte el. Az ötkarikás játékokon Laserben negyven hajó - nemzetenként egy - indulhat. A magyar szövetség döntése értelmében a két, kvalifikációs szinten belül teljesített versenyző közül a jobb helyezést elért Berecz utazhat Pekingbe - tájékoztatta Kerekes Kázmér főtitkár az MTI-t.

A vitorlázók közül Berecz Zsombor az első, aki olimpiai részvételi jogot szerzett, korábban ez csak a szörfösöknek, Gádorfalvi Áronnak és Detre Diánának sikerült. A magyarok számára még egy hajóosztályban, Csillaghajóban kínálkozik kvótaszerzési lehetőség a Miamiban sorra kerülő áprilisi vb-n.