Cseh László horgászni megy

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét végén még a debreceni rövid pályás úszó Eb-n tapsoltak Cseh Lászlónak és Gyurta Dánielnek, hétfőn pedig már Budapesten a Magyar Olimpiai Bizottság ünnepséggel egybekötött sajtótájékoztatóján. Mindketten bekerültek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság támogatásának köszönhetően hat plusz egy hónapos ösztöndíjjal jutalmazott huszonnégy pekingi reménységünk közé.
Vágólapra másolva!

"A közelmúltban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság két pályázatán is nyertünk, így jutott felkészülési támogatáshoz a nőivízilabda-válogatottunk, most pedig huszonnégy sportolónak adhatunk fél éven át havi ötszáz dolláros ösztöndíjat.

S úgy döntöttünk, hogy ezek a pekingi reménységeink végül nem hat-, hanem héthavi juttatást kapnak, mert a MOB a saját erejéből is hozzátesz egyhavi összeget a támogatáshoz. Januárban három, márciusban és júliusban mindenki kéthavi ösztöndíjat kap kézhez" - jelentette be Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a MOB egyik gyémántfokozatú főtámogatója, a T-Mobile Magyarország Rt. székházában.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=01qAbLf08vmDO8Kj


A huszonnégy ösztöndíjban részesült sportoló között van a múlt heti debreceni úszó Eb két hőse, a 200 és 400 vegyesen egyaránt világcsúccsal diadalmaskodó Cseh László, valamint a 200 mellen Európa-csúccsal győztes Gyurta Dániel is, akiket külön köszöntöttek.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=QluDJOgoG6FPi0Mr


Winkler János, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgató-helyettese, a T-Mobile üzletágvezetője Cseh Lászlót egy minőségi horgászbottal lepte meg, amit a Kőbánya SC kiválósága már pénteken tesztel: "A nyár végén egy társasági és média horgászversenyen a T-Mobile győztes csapatában voltam, és három halat is fogtam. S most pénteken éppen ugyanoda, a rétimajori halastóhoz megyek, így rögtön ki is próbálom az új felszerelésemet. De ez most nem verseny lesz, csak kikapcsolódás" - árulta el Cseh László.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=OFMFsNDnqTiq1YmX


Az ösztöndíjban részesültek névsora: Baczkó Bernadett (cselgáncs), Barta Nóra (műugrás), Bedák Pál (ökölvívás), Bene Barnabás (atlétika), Benkő Zoltán (kajak-kenu), Bor Barna (cselgáncs), Böczögő Dorina (torna), Cseh László (úszás), Csonka Zsófia (sportlövészet), Gyurta Dániel (úszás), Hirling Zsolt (evezés), Kiss Balázs (birkózás), Lontay Balázs (vívás), Lőrincz Tamás (birkózás), Németh Róbert (öttusa), Paksy Tímea (kajak-kenu), Papp Krisztina (atlétika), Póta Georgina (asztalitenisz), Sáfrán Mátyás (kajak-kenu), Szász Emese (vívás), Szepesi Nikolett (úszás), Tibolya Péter (öttusa), Tóth Balázs (tekvondó), Újlaky Virgine (vívás).