Megnyitották az olimpiai falvakat

Vágólapra másolva!
Kedden ünnepélyes külsőségek mellett megnyitották a torinói téli játékok résztvevőinek szállást biztosító olimpiai falvakat.
Vágólapra másolva!

A sportolókat három létesítményben helyezik el. A legnagyobb falu Torino déli részén fekszik, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportigazgatója, Gilbert Felli és az olaszok kétszeres sífutó olimpiai bajnoka, Manuela di Centa együtt adta át a létesítményt. A most 43 éves Di Centa az 1994-es lillehammeri játékokon két arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyert. A játékok alatt ő lesz a három falu "polgármestere".

"Egykori sportolóként nagyon jól tudom, mennyire fontos, hogy a versenyzők otthonosan érezzék magukat az olimpia ideje alatt" - mondta Di Centa. "Remélem, mindenki maradéktalanul elégedett lesz a körülményekkel."

A központi faluban 2500 versenyző és edző részére biztosítanak szállást, összesen 600 önkéntes segítő gondoskodik majd kiszolgálásukról. Itt laknak majd a műkorcsolyázók, gyorskorcsolyázók, jégkorongozók, rövidpályás gyorskorcsolyázók és a curlingezők. Sestrierében 1700, Bardonecchiában 800 vendéget helyeznek el.

Magyarországot tizenkilencen képviselik az olimpián, a versenyzők első csoportja február 6-án utazik el a 10-én kezdődő játékokra.