Nem lesz magyar snowboardos Torinóban

Vágólapra másolva!
Nem sikerült jól az utolsó kvalifikációs versenye Lovász Laurának, a 17-szeres magyar bajnok snowboardosnak, aki az első magyar lehetett volna a sportág olimpiai mezőnyében. Ehhez a kronplatzi viadalon az első 25 között kellett volna végeznie a magyar lánynak. Azonban már a selejtező futamban elcsúszott a jeges pályán, így kiesett a versenyből.
Vágólapra másolva!

Szerencséje sem volt sajnos, a torinói olimpiára kvalifikáló utolsó két Világkupa-futamon ugyanis bivalyerős mezőny gyűlt össze. A január eleji, kreischbergi versenyen a magyar snowboard-bajnoknő a 47. helyen végzett, míg most, az olaszországi futamon már a selejtezőben elbukott - sajnos a szó szoros értelmében.

Így Laura - és a magyar snowboardozás - egyelőre szegényebb lett egy álommal, nem lesz magyar a torinói hódeszka-futamokon. A 24 éves tehetség a továbbiakban így már elsősorban a közelgő, XIV. Fundango snowboard magyar bajnokságra, valamint tanulmányaira összpontosít.

A kronplatzi Világkupa-futamot - amely a hatodik volt az idei sorozatban - egyébiránt az a svájci Meuli Daniela nyerte, akinek ez már a harmadik sikere volt az idei szezonban, így magabiztosan áll az összetett verseny élén. Hatvanegy indulója volt az olaszországi megmérettetésnek, a hazai pályán szereplő Jennissa Pellissiert diszkvalifikálta a versenybíróság, míg három versenyző - köztük a mi Lauránk - nem ért célba a selejtező futamok során.