Társoldalunk:

Ritter kiesett, Wöllernek bravúr kell

2004.08.28. 13:45

A 74 kg-osok között esélyesnek számító Ritter Árpád két vereséggel kiesett, míg a 60 kg-os Wöller Gergőnek óriási bravúrra lenne szüksége a továbbjutáshoz a szabadfogású birkózók athéni olimpiai versenyén. Wöller szintén vereséggel kezdett, de ő délután vívja második csoportmeccsét. 

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú
A 2002-ben és 2003-ban Európa-bajnok, 2001-ben Budapesten Eb-3. 29 éves Ritter első riválisa, Buvajsza Szajtyijev volt, aki 1996-ban Atlantában olimpiai bajnok, 1995-ben, 1997-ben (76 kg), 1998-ban, 2001-ben (76) és 2003-ban világbajnok volt. Ezenkívül 2000-ben és 2001-ben, mindkétszer a 76 kg-osok között a kontinens legjobbjának bizonyult Szajtyijev.  

A magyar klasszis ígéretesen kezdett, őt küldték le először térdelőhelyzetbe, ám ezt sikeresen kivédekezte, majd egy remek akció során "összenyalábolta" riválisát, ami után 2-0-ra vezetett. Az ezt követően kialakult földharcot azonban Szajtyijev használta ki jobban, és 3-2-re fordított, majd jött a rövid pihenő.  

A második "félidő" már egyoldalú volt, az orosz birkózó felőrölte Ritter ellenállását. Látványos támadásokat mutatott be, mögékerülésekből és pörgetésekből növelte előnyét, végül 8-2-re nyerte a rangadót. Ritter a folytatásban már hitehagyottan birkózott Emzariosz Betinidisszel szemben. A görög gyorsan 3-0-ás előnyre tett szert, majd ezt mögékerüléssel növelte. A rövid szünet után ugyanilyen akcióból mindketten 1-1 pontot szereztek, így alakult ki az 5-1-es végeredmény. 

Olimpiai háttérké-pek az [o]-mobilon
 
Olimpiai ajánlatok az [origo] bevásárló-központban
Wöller első meccsén simán kapott ki Nadurbek Ulutól: a kirgíz az első három percben lábkiemelés utáni mögékerüléssel, majd pörgetéssel 2-0-s előnyre tett szert. A "rendes" játékidő végére is maradt ez az állás, majd a hosszabbítás elején az összekapaszkodásból ismét a kirgiz szerzett pontot, így beállította a 3-0-ás végeredményt. A magyar szerencséjére Ulu a következő találkozóján hosszabbítás után 5-3-ra kikapott az ukrán Vaszilij Fedorosintól, így Wöllernek maradt némi reménye a továbbjutára. Igaz, nem túl sok, ugyanis ehhez az ukrán birkózót délután nagy pont különbséggel, vagy tussal kellene legyőznie. 

74 kg, F csoport:
 Szajtyijev (orosz) - Ritter Árpád 8-2 Betinidisz (görög)-Ritter 5-1

60 kg, A csoport:
 Nadurbek Ulu (kirgíz) - Wöller Gergő 3-0, hosszabbítás után

KAPCSOLÓDÓ CIKK