Emelt fővel lett 4. a férfikézi-csapat

Vágólapra másolva!
Tétmérkőzésen még soha sem győzte le a magyar férfikézilabda-válogatott Oroszország legjobbjait, ez a rossz széria ezúttal, Athénban sem szakadt meg. A csapat ugyan kikapott 28-26-ra a bronzmérkőzésen, ám negyedik helyével így is a legjobb eredményt érte el 1988 óta.
Vágólapra másolva!

Fórum: Legyen már egy athéni kézilabda topik!

eredmény, 3. helyért
Oroszország - Magyarország 28-26 (13-10)
Ellinikó-aréna, 5500 néző
vezette: Bavasz, Migasz (görögök)
gól: Kokcsarov 8/4, Rasztvorcev 7, Kugyinov 4, Ivanov 3/1, Krivoslikov 2, Torgovanov 2, Pogorelov 1, Kulesov 1, illetve Perez 10, Nagy 4, Gál 4, Diaz 2, Pásztor 2,Laluska 1, Mezei 1, Lendvay 1, Iváncsik 1
hetes: 7/5, illetve 0/0
kiállítás: 8, illetve 10 perc

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


Forrás: MTI

Kattintson a képgalériáért!

Miben reménykedhettünk az oroszok ellen? Abban, hogy a csapat nem tér el az eddigi hagyománytól, s ugyanúgy küzd, ahogy Athénban eddig megszokhattuk. A vezetést meg is szerezte Diaz révén az együttes, ám az első tíz percben látszott, ezt az orosz védekezést nagyon nehéz lesz megtörni. A kapuban a 42 éves Andrej Lavrov legszebb korát idézve védett, nem ugrált, nem csinált felesleges flikk-flakkot, de mindig, mindenhová odaért. Ez el is bizonytalanította a magyar játékosokat, akik tartottak a világ egyik legjobb kapusától.

A nyitott védekezéssel átlövőinket maximálisan kikapcsolták a játékból, csak időlegesen sikerült felállni. Ez történt 6-6-nál, majd 10-10-nél is, ám a félidő utolsó öt percét hárommal ismét az oroszok nyerték, s 13-10-es előnnyel vonulhattak pihenőre.



Az átlövő-beállós kapcsolat szinte a tökély határát súrolta, ha nem léptünk ki a nagy lövőkre, Rasztvorcevék 10 méterről is betaláltak, ha megtámadtuk őket, Torgovanov vagy Csipurin került ziccerhelyzetbe.

A félidő közepére hat gólra nőtt a címvédő előnye (17-23), s még az 53. percben is 21-27-re Oroszország vezetett. Skaliczki László időt kért, megnyitotta a falat, amire válaszul Makszimov is magához rendelte tanítványait. Az utolsó hat percben félelmetes hajrát produkált csapatunk, kis szerencsével akár bravúrra is képes lehetett volna, ám a sorsfordító szituációkban megremegett a kéz.

A vége 28-26 lett, csapatunk hősies küzdelemben szenvedett vereséget, de a negyedik hellyel így is túlteljesítette a tervet, s minden várakozást felülmúlt.

A látottak alapján csak azt sajnálhatjuk, hogy Norvégia ellen, a nyár elején nem sikerült kiharcolni a világbajnoki szereplést.

Skaliczki László, a magyarok szövetségi kapitánya: "Gratulálok az orosz válogatottnak, amely nagy taktikai csatában, megérdemelten nyert, illetve a saját játékosaimnak is a hozzáállásukért. A kapusok ezúttal kicsit kevesebbet tettek, de nekik köszönhetjük, hogy eljutottunk idáig. Kicsit hullámzott a támadójátékunk is. Nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, s a vége vereség lett. A magyar válogatottban egy korszak lezárult, többen elbúcsúznak a válogatottól. Új feladatok várnak a fiatalokra, s időre lesz szükség, mire megint ütőképes együttes állhat fel. Mivel a szerződésem a hónap végén lejár, nem tudom, hogy ez az új éra velem kezdődik-e majd el."

Ilyés Ferenc: "Nagyon nagy mérkőzést játszottunk, amelyben a győzelem esélye is benne volt. Sajnos ötgólos hátrányból már nem tudtunk felállni. A negyedik hely sem rossz, de a bronzérem szépen csillogott volna."

Vlagyimir Makszimov, az oroszok szövetségi kapitánya: "A játékosaim figyelmét felhívtam, hogy harapós lesz a magyar válogatott, amely bebizonyította, hogy nagyszerű alakulat. Nyugodtan kellett játszanunk. Csodálatos, élvezetes összecsapás volt, amelyen három különböző védekezést kellett alkalmaznunk, mire megtaláltunk a rivális ellenszerét. Nyertünk, de nagyon nehezen."

Andrej Lavrov, az oroszok legendás, visszavonuló kapusa: "Fontos mérkőzés volt számunkra, ez volt a kisdöntő. Nem mindig játszottunk úgy, ahogy tudunk, de nehéz felpörögni egy fontos összecsapás, nevezetesen az elődöntő elvesztése után. A visszavonulásomról annyit, a sport csak rövid ideig olyan, mint a bor, amely egyre jobb és jobb lesz. Ez volt a válogatottban a búcsúmeccsem."

[origo]/(MTI)