Kuttor Attila éppen ettől féltette öccsét

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kisebb sportolói tragédiának nevezte Kuttor Attila, a Videoton válogatott labdarúgója, hogy öccse, a triatlonista Kuttor Csaba tüszős mandulagyulladás miatt nem indulhatott az athéni olimpián. Ráadásul a labdarúgó elmondta: kizárólag attól félt, nehogy megfázzon az öccse a verseny előtt, mivel erre korábban is hajlamos volt.

"Ez tragédia, hiszen Csaba öcsém négy évig készült az olimpiára, erre jött ez a betegség" - kezdte Kuttor Attila. "Egyébként éppen ettől féltem, hiszen már korábban is gyakran küzdött megfázással, torokgyulladással, ráadásul egy nappal a verseny előtt jött a mandulagyulladás, s ennyi idő alatt antibiotikummal sem lehet kikezelni a betegséget. Elutazása előtt mondtam is neki, csak vigyázzon a légúti nyavalyáira, a megfázásra, s amikor meghallottam, mi történt, nem akartam elhinni, hogy ennyire balszerencsés lehet."

"Csabával egyébként már annyi minden történt pályafutása alatt, hogy csodálom, miszerint nem ment el a kedve az egésztől. Megesett, hogy leengedték a kerékpárjának a kerekeit a depóban, máskor megrongálták a biciklijét, egyszer ügyesen 'elterelték' az élmezőny útvonalától, az említett betegségeiről, sérüléseiről nem is beszélve."

"Szerencsére hihetetlen akaraterővel rendelkezik, s tudom, hogy a jövőben még keményebben edz majd, vagyis nem adja fel a küzdelmet. Sydneyben, első olimpiája után már az athéni esélyeiről beszélt, és úgy érezte, az első húszban benne lesz. Az azért biztató, hogy huszonkilenc évesen a legjobb versenyzői korban van, azaz négy év múlva talán megvalósíthatja álmait. Csak azok a fránya betegségek kerüljék el..."

Bánki József