Barta Nóra nem jutott döntőbe 3 méteren

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Barta Nóra nem jutott be az esti döntőbe a női műugrók 3 méteres athéni olimpia versenyében. A 18 fős délelőtti középdöntőben 491,52 ponttal a 14. lett, a fináléban viszont csak tizenketten vehetnek részt.

A Bobcat Műugró Egyesület 20 esztendős versenyzője jól kezdett az ebédidőben elrajtolt viadalon, hiszen első ugrására a harmadik legmagasabb értéket ítélte neki a zsűri, más kérdés, hogy összetettben ezzel együtt is csak egyet tudott előre lépni. A folytatásban rögtön akadt egy gyengébbre sikerült produktuma, s bár a 16.-ról később visszajött "eredeti" pozíciójába, ez még mindig kevés volt a fináléhoz, a legjobb 12 közé kerüléshez.

Végül nem is jutott be az esti döntőbe: ötödik, befejező ugrása nyomán összesítésben 491,52 pontig jutott, ami a 14. helyezéshez volt elégséges az 1998-ban 3 méteren ifjúsági, 2000-ben junior Európa-bajnok, 1999-ben 1 méteren ifjúsági világbajnok magyar műugrónak.

Aki azért Sydneyhez képest előbbre lépett, hiszen az előző nyári olimpián 3 méteren a 22. lett. Persze, ez önmagában aligha vigasztalja az athéni döntőről álmodó, de arról lemaradó Barta Nórát.