Kovács Zoltán is minta nélkül távozott a doppinglaborból

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán súlyemelő, aki a 105 kg-osok keddi versenyén az első szakítása után sérülés miatt visszalépett, szerda hajnalban - Fazekas Róberthez hasonlóan - az elégséges minta adása nélkül távozott a doppingvizsgálatról.

Molnár Zoltán csapatvezető elmondta, hogy Kovácsot a versenyről elvitték doppingellenőrzésre, ahol hajnali két óráig nem tudott megfelelő mintát produkálni. Ekkor ott hagyta az ellenőrzést és a városba távozott. A magyar csapat vezetése három órakor értesült az esetről, és amikor utolérte a súlyemelőt, négy órára visszahozta az olimpiai faluba.

"Azonnal a faluban található poliklinikára vittük a versenyzőt, ahol már nem voltak ott az ellenőrök, ezért nyolc órára visszarendelték. Amikor nyolckor orvosával megjelent, megint nem vettek tőle mintát, azt mondták, jöjjön 11 órára. Akkor ismét megjelent orvosával, de mintavételre megint nem került sor. A versenyzőnek 16 órakor a csapatvezetővel meg kell jelennie a NOB végrehajtó bizottsága előtt." - tájékoztatta az MTI-t Molnár.

Dolovai Tamás, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke az [origo]-nak elmondta, hogy Kovács 4 órán keresztül próbált mintát adni, sikertelenül, majd olyan fájdalmai voltak, hogy orvosi kezelésre volt szüksége, ezért elhagyta a labort. További információk csak a meghallgatás után várhatók, de Dolovai úgy véli, Kovács nem büntethető, mivel sérülése miatt hagyta ott az ellenőrzést.

[origo]/(MTI)