Korzsanyenko nem akarja visszaadni aranyérmét

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Nem akarja visszaadni az aranyérmét Irina Korzsanyenko, a női súlylökés athéni olimpiai bajnoka, aki lebukott a doppingellenőrzésen, s megfosztották címétől.

"Ártatlan vagyok, s eszem ágában sincs visszaszolgáltatni az érmemet, mert nem használtam semmiféle tiltott szert" - hangoztatta a 30 éves atléta az Izvesztyijának adott nyilatkozatában. "Semmit sem értek, profi versenyző vagyok. Ez az egész história őrültség. Könnyen lehet, hogy elcserélték a mintámat."

Korzsanyenko kifejtette, hogy az ügy politikai provokáció, mely egyenesen az orosz olimpiai küldöttség ellen irányult: "Kétszáz százalékig tiszta vagyok, fellebbezni fogok" - mondta.

A vizsgálat az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozolol jelenlétét mutatta ki az atléta szervezetében, s ezt a B próba is megerősítette. Korzsanyenko az Olümpiában rendezett múlt szerdai döntőt 21,06 m-es dobásával nyerte, több mint egy méterrel megelőzve a második helyen végzett kubai Yumileidi Cumbát (19,59 m). Az orosz klasszis életre szóló eltiltásra számíthat, miután a 1999-es fedett pályás világbajnokságon is megbukott egy vizsgálaton.