A széllel is elbírtak kajak-kenusaink

Vágólapra másolva!
Magyar szempontból komolyabb meglepetés nem történt a kajakosok és kenusok 500 méteres olimpiai előfutamai során, legalábbis abban a tekintetben, hogy mind a hat egység továbbjutott, s  k-1-ben Janics Natasa, valamint k-2-ben a Kovács Katalin, Janics Natasa duó már a szombati döntőre készülhet. A versenyzőket erős szél fogadta az Athéntól mintegy 40 km-re található szkiníaszi pályán, a rosszban a jó csupán annyi volt, hogy nem oldalról, hanem inkább hátulról fújt.
Vágólapra másolva!

Fórum: Kovács Kati a kajakkirálynő

A magyarok közül elsőként Vereckeit szólították. A férfi kajakosok 500 méteres versenyében huszonnyolcan indultak, az előfutamból nem lehetett egyből a szombati fináléba kerülni. A sydneyi olimpián negyedik, négyesben aranyérmes magyar futamában - a brit Ian Wynne mögött - a második lett. A szakaszt követően az egész mezőnyből egyedül az új-zélandi Steven Ferguson búcsúzott, miután szűk fél perccel ment rosszabbat az átlagnál...

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


Következett kenu egyesben Joób Márton, aki negyedik helyével középdöntős lett. "A spanyol versenyző nagyon elhúzott, számára kedvező volt az erős, balos hátszél, ezért nem lehetett utolérni. Sajnos, sok erőt vett ki belőlem a kormányzás. Az első hely elúszása után már mindegy volt, hányadikként érek célba. Nem fogom fel kudarcnak, ami történt, csütörtökre felszívom magam, és bízom abban, hogy jobb idő lesz" - fogalmazott a c-4-ben világbajnok Joób.