Angyal három kajakarannyal boldog lenne

Vágólapra másolva!
Hétfőn kezdődnek az athéni játékok kajak-kenu versenyei. Megnyugtató, hogy nem csak a szurkolók várják bizakodva a versenyt, hanem Angyal Zoltán is, aki csapatával egyetemben minden idők legjobb szereplésére lehetett büszke négy évvel ezelőtt.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


- És mi a helyzet a verseny helyszínén?
- Szerencsére a szkíniaszi regatta központban is minden rendben van: a szélviharnak, technikai problémáknak egyelőre nyoma sincs. Vasárnap délelőtt azonban azt mondták, hogy hétfőre nagy szél várható, aztán arról tájékoztattak, hogy mégis csak kedvező időjárási körülmények várhatók. Vagyis most úgy fest, hétfőn magyar idő szerint reggel hét óra harminc perckor a K-1 1000 méteres első előfutammal - amelybe Kökény Roland is besorolást kapott - megkezdődnek az athéni kajak-kenu regatta küzdelmei.

A versenyzők mennyi időt tölthettek a pályán?


- Milyen az előfutamok sorsolása?
- Egyelőre csak az első napról szólhatok: a férfi és a női négyes is a németekkel került egy előfutamban, ám abban bízom, hogy a középfutamokat kihagyva, egyenes ágon a fináléba jutnak. Egyébiránt egyedül a K-1 500 méteres, keddi előfutamokból nem lehet direkt a döntőbe kerülni - ugyebár e számban érdekelt Vereckei Ákos.

- Minden kajakos és kenus egészséges?
- Rövid leszek: fizikailag és lelkileg is a legjobb állapotban vannak a versenyzőink.

-Végezetül, árulja el azt, amire mindenki kíváncsi: milyen eredményt vár a kajak-kenu-válogatottól?
- Három aranyérem megszerzése boldoggá, kettő elégedetté, egy pedig szomorúvá tenne.