A hőség miatt adta fel Radcliffe a maratont

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kudarcának dacára elismeréssel szólt Paula Radcliffe-ről a hétfői brit sajtó, és egyöntetűen a hőséggel indokolta, hogy a versenyzőnő előző nap feladta a női maratont. A brit lapok a könnyeivel küszködő világcsúcstartónőt megörökítő fényképeket hozták le hétfői kiadásukban, így például "A hősnő könnyei" képaláírás olvasható a Daily Mirrorban.

"Szegény Paula elsüllyedt a kemencében" - írta a Daily Star bulvárlap. "A kép a futók magányának mélységéről beszél, ahol távol van minden segítség és vigasztalás, Paulán ezt a magányt lehetett látni" - kommentálta a drámai felvételeket a The Times.

A Guardian című napilap felvetette a kérdést, hogy a szervezők miért engedtek az amerikaiak nyomásának, s miért tették át reggelről délutánra a versenyt. Az újság szerint Radcliffe veszte az elviselhetetlen hőség volt, így például Tim Henman brit teniszezővel szemben ő nem rossz teljesítménye, hanem a "mostoha körülmények" miatt volt kénytelen búcsúzni a versenytől.

Helyi idő szerint vasárnap 18 órakor, 37 fokos melegben rajtolt a női maraton mezőnye, a nagy esélyesek, többek között Paula Radcliffe, a kenyai vb-győztes Catherine Ndereba és a japán Nogucsi Mizoki sokáig együtt haladtak, ám kevéssel féltáv után a japán klasszis "robbantott". Senki sem tudta tartani vele a lépést, Radcliffe pedig később megállt, és feladta a versenyt.