Szertefoszlottak női pólósaink dobogós álmai

Vágólapra másolva!
8-5-ös vereséget szenvedett nőivízilabda-csapatunk az olaszoktól, ezzel Faragó Tamás lányai az ötödik helyért mérkőzhetnek az oroszokkal.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú
Az elődöntőbe jutásért:
Olaszország - Magyarország 8-5 (2-1, 2-2, 2-2, 2-0)
gól:

emberelőnyök:


Jól kezdődött a meccs, Stieber szedett össze egy kipattanót, majd a helyére küldve 1-0-s vezetést szerzett. Előnyből gyorsan egyenlítettek az olaszok, Ragusa üresen maradt középen, és csak zsákolnia kellett. Aztán mi is megkaptuk az emberfórt, de Primász a lécet döngette, a másik oldalon azonban Miceli a jobb pipát vette célba, sikerrel, így 2-1-re már a taljánok vezettek.

A második negyed elején már kétgólos hátrányból kellett kapaszkodni, miután Di Mario simította be a szélről, úgy, hogy Sós fejéről pattant be a labda. Pelle kapásgóllal felelt, aztán Drávucz is szót kért, és ismét iksz volt, de 10 másodperccel a szünet előtt Bosurgi pattintott pontosan, így 4-3-as olasz előnnyel zárult az első játékrész.



És ezt az előnyt innen már csak növelték, támadásban nem találták Drávuczék az olasz védekezés ellenszerét, önbizalom nélkül adogattak, és a kapufáról is kifelé pattant a játékszer. Az ellenfél Malato és Di Mario révén kétszer mattolta Sóst, ráadásul Drávucz és Szremkó is kipontozódott, így elúsztak az érmes álmok, az ötödik helyért játszhat a Faragó-csapat, ahol az oroszok várnak Stieberékre.

"Előrehozott finálé is lehett volna ez a meccs, amelyet két erős csapat vívott, és amelyben sajnos alulmaradtunk. Az emberhátrányos helyzetek kivédekezésében nem nyújtottuk azt, amit korábban igen, és amire most nagyon nagy szükségünk lett volna. Hogy lehet ezt a vereséget feldolgozni? Azt hiszem, csak nagyon nehezen, de van még egy meccsünk, az oroszok ellen, arra fel kell szívni magunkat, aztán pedig elgondolkodni rajta alaposan, mit és hol rontottunk el..." - mondta az MTI-nek Stieber Mercedes csapatkapitány.

További eredmény:
Az elődöntőbe jutásért:
Görögország - Oroszország 7-4 (2-1, 3-0, 2-1, 0-2)

Az elődöntő párosítása:
Görögország - Ausztrália
Egyesült Államok - Olaszország