Csoportmásodik lett a férfikézi-csapat

Vágólapra másolva!
A házigazda görögök vasárnapi legyőzésével a második helyen végzett az athéni olimpia férfi kézilabda tornájának B csoportjában a magyar válogatott, amely így a negyeddöntőben a Koreai Köztársaság csapatával találkozik.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú
B csoport, 5. forduló:
Magyarország - Görögország 26-22 (12-12)


Magyarország:
Görögország:
hétméteresek:
kiállítások:

Mivel a franciák kora délután legyőzték a németeket, a magyarok tudták, hogy ha nem kapnak ki a görögöktől, második helyen végeznek a csoportjukban, és a negyeddöntőben a Koreai Köztársaság együttesével találkoznak.

Roppant kemény védekezéssel kezdett mindkét válogatott, s a gólok a 10. percig felváltva estek. Ekkor a magyarok kihasználták a rivális kisebb megingásait, és Nagy révén 6-3-ra elhúztak. Laluska kiállítása alatt azonban Voglisz duplázott, majd kisvártatva egyenlített (6-6). A lendületbe jött hazaiak később még fordítottak is, majd a kapkodás tíz perce következett.

Aztán jött az újabb fordulat, de a szünet előtt megint egyenlő lett az állás. Ez a "hullámvasutazás" is bizonyítja, hogy egyik gárda sem tudott folyamatosan jól játszani. A második félidőt valamelyest jobban kezdték a magyarok, de - elsősorban Voglisz gólerős játéka miatt - ellépniük nem sikerült.



Ezután az ő védekezésük is feljavult, s akadozott a gólgyártás - tíz perc alatt csak két találat esett -, ami magával hozta, hogy később szorosabb lett a csata. A visszaálló Diaz aztán felpörgette a támadásokat, és megint nőtt a különbség (20-18-ról 22-18-ra).

Ezzel együtt nehéz hajrá várt a magyarokra. Az egykori Jugoszláviából honosított Zivulovic duplával mutatkozott be, de a Skaliczki-seregnek is voltak külhonból származó klasszisai: az exkubai Diaz és Perez a lélektanilag fontos pillanatokban talált be, s vált így biztossá a siker.

A magyarok a keddi negyeddöntőben a dél-koreaiakkal találkoznak, míg a horvátok a görögökkel, a németek pedig a spanyolokkal csatáznak. Egyedül a franciák várnak még ellenfélre, vagy a címvédő oroszok vagy az izlandiak ellen lépnek majd pályára kedden. A magyar nők hétfőn 18.30-kor a ukránokkal meccselnek, s számukra a csoportelsőség a tét.

További eredmények:
A csoport:
Oroszország - Izland 34-30 (17-11)
Szlovénia - Koreai Köztársaság 26-23 (12-11)
Horvátország - Spanyolország 30-22 (15-9)

A csoport végeredménye:
1. Horvátország 10 pont
2. Spanyolország 8
3. Koreai Köztársaság 4
4. Oroszország 4
5. Izland 2
6. Szlovénia 2

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

B csoport:
Brazília - Egyiptom 26-22 (10-11)
Franciaország - Németország 27-22 (11-12)

A csoport végeredménye:
1. Franciaország 10 pont
2. MAGYARORSZÁG 9
3. Németország 8
4. Görögország 7
5. Brazília 6
6. Egyiptom 5

A negyeddöntő programja:
Horvátország - Görögország
Spanyolország - Németország
MAGYARORSZÁG - Koreai Köztársaság
Franciaország - Oroszország

(MTI)